Foto: Publicitātes foto
Nauda par Latvijas paviljonu starptautiskajā izstādē "World Expo 2010", kas janvāra beigās tika pārdots izsolē, ir ieskaitīta paviljona kontā juaņās, taču radusies maza aizķeršanās ar tās ieskaitīšanu valsts budžetā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" skaidroja ekonomikas ministrs Artis Kampars (V).

Pēc viņa teiktā, kaut kādu iemeslu dēļ īsti neveicas konvertācija no Ķīnas puses, bet tā, pēc viņa pārliecības, ir tehniska problēma. "Nauda tiks ieskaitīta valsts budžetā," uzsvēra ministrs.

Uz jautājumu, vai valdībai būs jāapstiprina darījums, jo iegūtā summa ir zemāka, nekā bija plānots, viņš atbildēja noraidoši. "Nē, bijām deleģēti procesu veikt, iesniegsim informatīvo ziņojumu par procedūru, kā viss notika, kāpēc cena sākotnēji bija nedaudz lielāka nekā gala cena, izvērtējumu par "Expo" ieguvumiem, zaudējumiem, nākotnes piedāvājumiem," stāstīja ministrs.

Viņaprāt, rēķinot starpību, esam iztērējuši aptuveni 1,8 miljonus latu par pusgada atrašanos Ķīnā, ieskaitot paviljonu un informāciju par Latviju. "Ja rēķina efektivitātes koeficientu uz vienu izdotu naudas vienību, domāju, mēs varētu būt vieni no efektīvākajiem," vērtēja Kampars.

Kā ziņots, starptautiskās izstādes "World Expo 2010" Latvijas paviljons janvāra beigās tika pārdots par astoņiem miljoniem Ķīnas juaņu jeb 625 600 latiem. Latvijas paviljonu iegādājies kāds Liaoningas provinces uzņēmums. Paviljona sākumcena bija 700 000 latu, taču pārdošanas procesā cena uz tehnisko izmaksu rēķina samazināta par 9%.

Iepriekšējais mēģinājums izsolīt Latvijas paviljona iekārtas un inventāru beidzās nesekmīgi, jo izsolei nepieteicās neviens pretendents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!