Foto: Shutterstock

Latvijā vidējā elektroenerģijas cena saglabājās iepriekšējās nedēļas līmenī, bet Lietuvā tā samazinājās par 2%, un abos tirdzniecības apgabalos tā vienoti bija 78,04 EUR/MWh, "Delfi Bizness" informēja AS "Latvenergo".

Igaunijā elektroenerģijas cena vidēji bija 77, 40 EUR/MWh un palika bez izmaiņām pret iepriekšējās nedēļas datiem. "Nord Pool" nedēļas sistēmas cena samazinājās par 1 % līdz 78,12 EUR/MWh.

"Latvenergo" skaidro, ka aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas nelielu cenu lejupslīdi veicināja par 5% zemāks elektroenerģijas patēriņš "Nord Pool" reģionā, lielāks atomelektrostaciju pieejamās jaudas īpatsvars Ziemeļvalstīs – 79% no kopējās uzstādītās, kā arī zemākas energoproduktu cenas, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

Savukārt vēja izstrāde aizvadītajā nedēļā saglabājās bez izmaiņām. Turklāt ietekmi uz elektroenerģijas cenām Baltijā atstāja par 37% lielākas elektroenerģijas plūsmas no Somijas, tikmēr plūsmas no Zviedrijas SE4 tirdzniecības apgabala samazinājās tikai par 1%, salīdzinot ar nedēļu iepriekš.

"Nord Pool" reģionā elektroenerģijas patēriņš bija 7145 GWh, un izstrādes apjomi – 7675 GWh.

Kopējais elektroenerģijas patēriņš Baltijas valstīs samazinājās par 2% un bija 446 GWh. "Latvenergo" secinājis, ka garāku svētku brīvdienu dēļ Latvijā patērētās elektroenerģijas apjoms kritās par 6% un bija 107 GWh. Tikmēr Igaunijā elektroenerģijas patēriņš pieauga par 3% līdz 142 GWh. Tajā pašā laikā Lietuvā patēriņš bija par 4% mazāks nekā iepriekšējā nedēļā – 197 GWh.

Aizvadītajā nedēļā elektroenerģijas izstrāde Baltijā saruka par 14%, un kopā tika saražotas 280 GWh. Latvijā elektroenerģijas izstrādes apjoms kritās par 29% līdz 109 GWh. Tikmēr Igaunijā elektroenerģijas izstrāde pieauga par 6% un bija 80 GWh, bet Lietuvā ražošanas apjomi samazinājās par 6%, un tika saražota 91 GWh.

Pagājušajā nedēļā izstrādes apjoms pret patēriņu Latvijā bija 101%, Igaunijā – 57%, bet Lietuvā – 46%. Baltijas valstīs tika saražoti 63% no reģionā patērētās elektroenerģijas apjoma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!