Foto: LETA

No 12. Saeimas deputātiem visaktīvāk uzņēmējdarbībā iesaistījies parlamentārietis Valdis Kalnozols (ZZS), viņš ir dalībnieks sešos uzņēmumos, liecina "Lursoft" apkoptā informācija.

Deputātu, kuriem pieder daļas uzņēmumos un kuri ir arī kapitālsabiedrību patiesā labuma guvēji, patlaban ir mazākumā. "Lursoft" apkopotā informācija liecina, ka kapitāldaļas uzņēmumos patlaban pieder 35 Saeimas deputātiem un ministriem. Kopumā politiķi ir 48 uzņēmumu dalībnieki, no tiem visaktīvāk uzņēmējdarbībā iesaistījies Kalnozols, esot dalībnieks sešos uzņēmumos.

Tikai vienam no Kalnozola piederošajiem uzņēmumiem patlaban nav reģistrēts neviens apgrūtinājums, jo pārējiem uzņēmumiem ir apturēta saimnieciskā darbība, pasludināta darbības izbeigšana, reģistrēta maksātnespēja vai arī nodrošinājumi.

Kopumā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem un ministriem pieder 20 uzņēmumi, savukārt "Saskaņas" pārstāvjiem – 12, Nacionālās apvienības pārstāvjiem – septiņi, "Vienotības" pārstāvjiem – pieci un pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem četri.

Saeimas deputātiem un ministriem piederošie uzņēmumi pagājušajā gadā apgrozījuši 17,96 miljonus eiro, nopelnījuši 308,86 tūkstošus eiro, ar darba vietām nodrošinājuši 336 darbiniekus, bet nodokļos valsts kopbudžetā samaksājuši 3,05 miljonus eiro.

Tiesa, ne visi uzņēmumi izceļas ar augstiem rezultātiem, liecina "Lursoft" apkopotā informācija. Piemēram, diviem uzņēmumiem – iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V) daļēji piederošajam SIA "BBF Consulting" un Kalnozolam piederošajam SIA "Kalnozols un partneri" – patlaban reģistrēti maksātnespējas procesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!