Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

AS "Latvenergo" elektromobilitātes pakalpojumiem ievieš zīmolu "Elektrum Drive" visās Baltijas valstīs. Paralēli ir atjaunota "Elektrum Drive" lietotne izmantošanai Baltijas reģionā.

AS "Latvenergo" valdes loceklis Kaspars Cikmačs, komentējot jaunā zīmola ieviešanu Baltijā, akcentē, ka tas apliecina uzņēmuma izaugsmes plānus kaimiņvalstīs jau šogad.

Kopš 2019.gada, kad "Elektrum" atklāja pirmās uzlādes stacijas vienlaikus ar Latvijā izveidoto lietotni, ir audzis to uzlādes staciju skaits, kas atvērtas sadarbībā ar partneriem. Šobrīd tās ir 27 stacijas ar 95 pieslēgvietām, kurās ienākumi no elektroauto uzlādes nonāk arī pie uzņēmējiem.

Cikmačs mudina tos uzņēmumus, kas redz potenciālu savos stāvlaukumos izvietot uzlādes stacijas un atrodas sabiedrībai izdevīgās vietās, kā, piemēram, lielveikali, biznesa un biroju centri, lielceļu krustojumi vai pašvaldībai piederoši īpašumi, apsvērt iespēju izveidot jaunas ātrās uzlādes stacijas.

"Elektrum Drive" piedāvā uzņēmumu vajadzībām pielāgotus risinājumus, kuri gatavojas ieviest elektromobilitātes risinājumus. Uzņēmēji var saņemt ienākumus no visām veiktajām uzlādēm, izbūvējot uzlādes un nomājot "Elektrum Drive" pakalpojumu vai arī investīcijas uzlādes vietas izbūvē veic "Elektrum Drive", daloties ar ieņēmumiem, skaidro kompānija.

Iespēju veidot savu individuālo uzlādes staciju un gūt papildu ienākumus šobrīd izmanto 15 uzņēmumu ar 50 uzlādes pieslēgpunktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!