Foto: F64

Alus darītava AS "Aldaris" pagājušajā gadā strādāja ar 25,857 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,5% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi pieauga par 21,6% un sasniedza 3,178 miljonus eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Aldara" apgrozījums 2016. gadā bija mazāks nekā gadu iepriekš saistībā ar alus tirgus samazināšanos Latvijā par 6,2%. Arī uzņēmuma zaudējumu palielināšanās ir skaidrojama ar alus tirgus kritumu Latvijā, kā arī ar lēmumu atteikties "Baltika" zīmola alus izplatīšanas tiesībām.

Kompānijas vadība arī norāda, ka pērn "Aldara" tirgus daļa bija 26,1% kopējā alus realizācijas apmērā. Pagājušajā gadā Latvijā "Aldaris" realizējis alu 42,6 miljonus litru apmērā, kas ir par 1,4% mazāk nekā iepriekšējā gadā.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka "Aldaris" ir nostiprinājis pozīcijas arī citās dzērienu kategorijās. "Ar lielu skaitu jaunu produktu esam papildinājuši alus kokteiļu, sidru, alkoholisko kokteiļu un bezalkoholisko dzērienu kategorijas. Viens no galvenajiem zīmoliem nealus kategorijā ir sidrs "Somersby", kurš ir ārkārtīgi veiksmīgi parādījis sevi visā pasaulē," pauž kompānijas vadība.

2015. gadā "Aldaris" strādāja ar 26,244 miljonu eiro apgrozījumu un 2,614 miljonu eiro zaudējumiem.

Jau vēstīts, ka "Aldaris", kas vēl nesen bija lielākā alus darītava Latvijā, 2016.gada novembrī ieguva mazās alus darītavas statusu. 2013. gadā "Aldaris" paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un "premium" alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ plastmasas pudelēs jeb PET fasētā alus ražošana pārcelta ārpus Latvijas - uz "Carlsberg" grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!