Otrdien rīkotajā a/s ‘Aldaris’ akcionāru gada pilnsapulcē, uzņēmuma prezidents Vitālijs Gavrilovs paziņoja savu lēmumu par atkāpšanos no prezidenta amata.
“Pēc turpat 20 gadu intensīva un radoša darba Aldarī un Latvijas alus nozarē, esmu nolēmis, ka man ir pienācis īstais laiks izmantot savu pieredzi, zināšanas un jaunas iespējas darbojoties arī citās tautsaimniecības sfērās. Es esmu lepns par sasniegumiem – 10 gadu laikā Aldara pārdošanas apjomi pieauguši vairāk kā 3 reizes; investīcijas uzņēmumā un alus tirgus attīstībā pārsniedz 40 miljonus latu, visus šos gadus saglabātas līderpozīcijas Latvijas alus tirgū un stabili peļņas rādītāji, ierindojot Aldari Latvijas lielāko nodokļu maksātāju vidū. Tas viss paveikts kopā ar kolēģiem un sadarbības partneriem. Uzņēmumam ir viss nepieciešamais, lai tikpat veiksmīgi attīstītos arī turpmāk. Aldaris ir un būs stiprs un panākumiem bagāts, tas ļaus tam no izcilām pozīcijām stāties pretī nākotnes izaicinājumiem jaunos globalizācijas apstākļos un pievienojoties jauniem tirgiem Eiropas Savienībā,’’ sacīja Gavrilovs.

Uzņēmuma lielākā akcionāra – “Baltic Beverages Holding’’ (BBH) prezidents Kristians Ramm-Šmits (Christian Ramm-Schmidt) minēto paziņojumu komentēja sekojoši: ‘’Vitālijs Gavrilovs ir izcils uzņēmējs, kura nerimstošā enerģija padarījusi Aldari par vienu no visatzītākajiem uzņēmumiem Latvijas valstī un BBH grupā. Mēs respektējam viņa lēmumu par atkāpšanos no amata un tomēr aicinām turpināt sadarbību kā BBH un Aldara padomniekam. Tā mēs varētu dalīties viņa uzņēmējdarbības pieredzē arī nākotnē. Mēs esam pateicīgi par panākumiem, kas gūti mūsu partnerattiecību ietvaros un sakām paldies viņam par vērtīgo ieguldījumu tās pilnveidojot.’’

Vitālijs Gavrilovs kļuva par Aldara ģenerāldirektoru, 1985.gada 14.februārī. Viņam bija nozīmīgākā loma stiprinot Aldari laikā, kad Latvijas valstī noritēja vēsturiskas pārmaiņas, tika pasludināta neatkarīga, demokrātiska republika un pausta apņēmība veidot brīva tirgus apstākļus. 1992.gadā uzsākot sadarbību ar vienu no lielākajām alus darītāju grupām pasaulē - BBH, V.Gavrilovs radīja vienu no labākiem piemēriem veiksmīgam privatizācijas procesam un Latvijas uzņēmumu konkurētspējai. Kā sociāli atbildīgs uzņēmums, Aldaris visus šos gadus aktīvi līdzdarbojas Latvijas un Eiropas nozīmīgākās uzņēmējdarbības organizācijās, atbalsta kultūru, izglītību un sportu. V.Gavrilova vadīts Aldaris kļuvis par neapšaubāmu Latvijas pārtikas nozares un alus tirgus līderi.

V.Gavrilova sekotājs vēl tiks nominēts un par to tiks paziņots atsevišķi. Līdz tam laikam Aldara prezidenta pienākumus pildīs uzņēmuma ilggadēja Valdes locekle, Ražošanas un tehniskās attīstības departamenta direktore Ināra Šure.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!