Foto: LETA

AS "Aldaris" šogad aprit 150 gadi un galvenais akcents jubilejas gadā tiks likts uz dažādu jaunu alus šķirņu attīstību un alus kultūras popularizēšanu, kopumā šim mērķim atvēlot divus miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Kopumā jaunu produktu izstrādē un ieviešanā tirgū šogad plānots investēt aptuveni pusmiljonu eiro. Viens no vērienīgākajiem "Aldara" jubilejas gada notikumiem gaidāms jau aprīļa beigās, kad vēsturiskajā alus darītavā tiks atklāts modernākais alus muzejs Baltijā, kurā ieguldīti aptuveni 1,5 miljoni eiro.

Muzeja atklāšanas ietvaros tiks rīkota arī starptautiska alus konference, kurā piedalīsies viens no ietekmīgākajiem craft jeb ekskluzīvo alus šķirņu kultūras pārstāvjiem pasaulē – šīs kultūras aizsācējs ASV Garets Olivers no "Brooklyn Brewery".

"Šis mums ir ļoti nozīmīgs gads. Mums ir gaidāma muzeja atvēršana, starptautiska alus konference, kā arī piedāvāsim pilnīgi jaunas un Latvijā vēl nebijušas alus šķirnes. "Aldaris" jau vēsturiski savā darbā ir iesaistījis apkārtējo sabiedrību un alus cienītājus, un šis noteikti būs gads, kur ikvienam būs iespēja izpausties," atzīst uzņēmuma vadītājs Marguss Kasteins.

2013.gada septembrī "Aldaris" paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un "Premium" alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ PET ražošana pārcelta ārpus Latvijas uz "Carlsberg" grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

Vēsturiskajā brūzī investēti apmēram divi miljoni eiro, un tajā brūvē ekskluzīvās alus šķirnes 0,5 litru un 0,33 litru stikla pudelēs, kā arī mucās.

2013.gadā "Aldaris" aizņēmis 30% no kopējā alus tirgus.
Kā ziņots, "Aldara" apgrozījums 2013.gadā bija 36,3 miljoni eiro salīdzinājumā ar 36,4 miljoniem iepriekšējā gadā. Savukārt zaudējumi bijuši 2,6 miljoni eiro salīdzinājumā ar 3,9 miljonu eiro rādītāju 2012.gadā, liecina aģentūras LETA dati.

"Aldaris" dibināts 1865.gadā un ir Dānijas alus ražotāja "Calsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding", kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!