Foto: DELFI

AS "Aldaris" ar īpašajām vēsturiskajā alus darītavā ražotajām šķirnēm plāno kļūt par nopietnu spēlētāju ekskluzīvā alus segmentā, konkurējot ar ietekmīgāko nišas spēlētāju AS "Valmiermuižas alus", šodien alus darītavas atklāšanā atzina "Aldara" vadītājs Marguss Kasteins.

"Alus tirgū patlaban ir ļoti spēcīga konkurence, un ražotāji cīnās par katru klientu. Esam pievērsušies ekskluzīvam alus segmentam, kurš patlaban ieņem vairāk nekā 15% tirgus, un plānojam veidot nopietnu konkurenci tik populāram nišas alus ražotājam kā "Valmiermuižas alus"," sacīja Kasteins.

Viņš norādīja, ka jaunā alus darītava būs īpaša ar to, ka brūvēšanas un pildīšanas procesā lielākoties izmantots roku darbs, kā arī tā būs ikdienā pieejama apmeklētājiem.

Patlaban darītava sākusi brūvēt trīs ekskluzīvas šķirnes - "Mājas alu", "Latvijas IPA" un "Staltais beļģis".

Kā norādīja uzņēmuma galvenais alus meistars Valdis Čunka, katrai no šīm šķirnēm raksturīga sava īpatnība. "Tas ir alus gardēžiem. Darītavā tiks radītas unikālas šķirnes pēc individuāla pasūtījuma, kuras garšas un aromāta ziņā noteikti varēs konkurēt ar vīniem," sacīja alus meistars.

Vēsturiskajā brūzī "Aldaris" investējis apmēram divus miljonus eiro, un tajā tiks brūvētas ekskluzīvās alus šķirnes 0,5 litru un 0,33 litru stikla pudelēs, kā arī mucās.

Kā ziņots, pērn septembrī "Aldaris" paziņoja, ka nolēmis koncentrēties uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un "Premium" alus šķirņu brūvēšanu, tādēļ atjaunos vēsturisko alus darītavu, bet plastmasas pudeļu ražošanu pārcels uz "Carlsberg" grupas darītavām Lietuvā un Igaunijā.

Vienlaikus ar vēsturiskās darītavas atjaunošanu "Aldaris" plāno arī vērienīgus rekonstrukcijas darbus uzņēmuma vēsturiskajā teritorijā Sarkandaugavā, piesaistot sadarbības partnerus un attīstot daļu no teritorijas kā sabiedriski aktīvu kultūras centru.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Aldaris" 2012.gadā strādājis ar 36,42 miljonu eiro apgrozījumu un 3,98 miljonu eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 38,98 miljonu eiro apgrozījumu un 1,163 miljonu eiro zaudējumiem iepriekšējā gadā.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Aldaris" dibināts 1865.gadā un ir Dānijas alus ražotāja "Calsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding", kam pieder 19 alus darītavas septiņās Austrumeiropas valstīs, tostarp arī "Aldaris" Latvijā. ''Aldara'' produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!