Foto: LETA

Alus darītava AS "Aldaris" sadarbībā ar Ņujorkas alus darītavu "Brooklyn Brewery" Latvijas alus cienītājiem piedāvās vairākas no šīs pilsētas populārākajām "craft" jeb ekskluzīvajām alus šķirnēm, informēja uzņēmumā.

"Brooklyn Brewery" ir pazīstama ar plašu ekskluzīvā alus sortimentu, kuru tirgo 20 pavalstīs un 20 valstīs ārpus ASV. Šo alus darītavu entuziasti ASV atvēra 1989.gadā, un tās brūvētais alus jau sākotnēji krasi atšķīries no tiem, ko dzēra "vidējais amerikānis".

Plānots, ka Latvijā būs pieejamas vairākas "creaft" šķirnes - "Brooklyn Lager", "Brooklyn East", "India Pale Ale" un "Brooklyn Brown Ale". Alus būs nopērkams populārākajos pārtikas tirdzniecības tīklos Latvijā, kā arī bāros un klubos.

"Brooklyn Brewery" galvenais aldaris ir Garets Olivers, kurš ir viens no zināmākajiem "craft" alus ekspertiem ASV un viens no ietekmīgākajām "craft" alus speciālistiem pasaulē. Plānots, ka aprīļa beigās viņš ieradīsies Latvijā, lai piedalītos "Aldara" rīkotajā alus konferencē un kopā ar vietējiem alus meistariem radītu jaunu alus šķirni.

Kā ziņots, lai izveidotu jaunas šķirnes, kopumā jaunu produktu izstrādē un ieviešanā tirgū šogad plānots investēt aptuveni pusmiljonu eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmuma vadītājs Marguss Kasteins.

2013.gadā "Aldaris" paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un "Premium" alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ PET ražošana pārcelta ārpus Latvijas uz "Carlsberg" grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

"Aldara" apgrozījums 2013.gadā bija 36,3 miljoni eiro salīdzinājumā ar 36,4 miljoniem iepriekšējā gadā. Savukārt zaudējumi bijuši 2,6 miljoni eiro salīdzinājumā ar 3,9 miljonu eiro rādītāju 2012.gadā.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmum

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!