Lai novinētu "Positivus" festivāla desmito pastāvēšanas jubileju, a/s "Aldaris" ir radījusi īpašo "Positivus" eilu, ko novērtēs arī īsteni alus pazinēji. Jau drīz "Positivus" alus nonāks tirdzniecībā, būs baudāms krodziņos un kafejnīcās, un, protams, pašā festivālā, kas no 15. līdz 17. jūlijam tradicionāli norisināsies Salacgrīvā, portālu "Delfi" informēja "Positivus Music" pārstāvji.

"Positivus" eila brūvēšanā izmantoti vairāki apiņu veidi. Sausajā apiņošanā, alus raudzēšanas procesa beigās pievienoti "Mosaic" apiņi, kas piešķir šim alum tā raksturīgo aromātu. Īpašo "Positivus" jubilejas alu būs iespējams nobaudīt ne tikai festivālā, bet jau maija pirmajā pusē iegādāties arī lielākajās tirdzniecības ķēdēs. Paredzēts saražot aptuveni 50 000 pudeļu, kā arī lejamo alu, kas būs pieejams krogiem un kafejnīcām.

"Ar katru gadu eila tipa alus kļūst arvien populārāks visā pasaulē, tādēļ nebija šaubu, ka "Positivus" alum ir jābūt tādam, kas atbilstu mūsdienu aktuālajām tendencēm. Šim īpašajam alum, kas brūvēts par godu festivāla desmitgadei, piemīt piesātināts apiņu aromāts, kurā dominē dažādu citrusaugļu notis, savukārt alus garša ir viegla, ar klasisku rūgtumu. Alus ir īstens festivālu dzēriens, ko baudīt siltā vasaras dienā vai pievakarē labas mūzikas un draugu kompānijā," jaunā eila degustācijas pasākumā, kas 25. aprīļa vakarā norisinājās "Aldara" Alus darbnīcā pastāstīja a/s "Aldaris" galvenais alus meistars Valdis Čunka.

Foto: Publicitātes foto

"Novērtējot "Aldara" vēsturisko ieguldījumu alus brūvēšanā, nolēmām jubilejas alu veidot sadarbībā tieši ar šo prasmīgo un pieredzējušo alus darītāju. Visi, kas līdz šim jau pagaršojuši "Positivus" eilu, atzīst, ka tas ir izdevies pavisam īpašs. Esmu pārliecināts, ka tas būs viens no labākajiem un gardākajiem šīs vasaras dzērieniem," uzskata "Positivus" organizators Ģirts Majors.

"Aldarim sadarbība ar "Positivus" festivālu visu šo gadu garumā ir bijusi ļoti svarīga, jo jau daudzus gadus esam bijuši daļa no izklaides un sporta pasākumiem Latvijā. Mēs esam gandarīti, ka mūsu sadarbība ar "Positivus" gadu gaitā attīstījusies tik veiksmīgi. Šogad par godu festivāla apaļajai jubilejai kopā esam radījuši īpašu "Positivus" alu. Mēs ceram, ka festivāla fani un draugi novērtēs jauno produktu un tas viņiem patiks," pauda a/s Aldaris pārdošanas direktors Artūrs Ilziņš.

Jau ziņots, ka "Positivus" 10. jubilejas festivāls notiks no 15. līdz 17. aprīlim.

2016. gada "Positivus" festivāla programma uz galvenajām skatuvēm:

Ellie Goulding, "M83", Iggy Pop, "Years & Years", "Hot Chip", John Newman, "Air", "Wolf Alice", Grimes, Richard Hawley, "Mercury Rev", Charles Bradley, "Oh Wonder", Seinabo Sey, C Duncan, "Ho99o9", San Fermin, "Cigaretts After Sex", "Arthur Beatrice", "The Japanese House", "Postaal", "Choir of Young Believers", Alise Joste, Ozols, "Dzelzs vilks", "Carnival Youth", "Mielavs un Pārcēlāji", "Skyforger", "DaGamba", "Sattellites LV", "Rīgas modes", "Super Besse".

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz "Positivus" sešām skatuvēm, tai skaitā galvenajām. Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com,"Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!