Foto: LETA

Alus darītava "Aldaris" ir pārdevusi visas tam piederošās Tvaika ielas 44 teritorijas īpašumtiesības nekustamo īpašumu attīstītājam "LV property", liecina informācija Zemesgrāmatā.

Saskaņā ar Zemesgrāmatā pieejamo informāciju zemes gabalā atrodas ''Aldara'' ēkas un būves, kā arī telekomunikācijas, ''Latvenergo'' filiālei ''Rīgas elektrotīkli'' piederoši transformatora punkti, kabeļu tīkli 192 kvadrātmetru platībā, "Rīgas ūdens" saimniecisko notekūdeņu kanalizācijas maģistrālais vads un "Rīgas siltums" siltuma tīkli. Šī nekustama īpašuma pārdošanas summa ir 349 556 eiro.

Savukārt otru īpašumu Tvaika ielā 44 "Aldaris" ir pārdevis par 1 223 444 eiro. Tas sastāv no vienas divstāvīgas rūpniecības ēkas ar jumta izbūvi, kura ir saistīta ar zemes gabalu 58472 kvadrātmetru platībā, kā arī administratīvās ēkas, beztaras alus izliešanas ceha, caurlaides ēkas, svaru mājas, patvertnes, betona žoga, metāla žoga, rūpniecības ēkas, tehnoloģiskā korpusa, sadzīves korpusa, kioska ēkas, darbnīcas, noliktavas, alus izliešanas ceha, transformatora ēkas, garāžas, kantora ēkas, vairākām ūdens tvertnēm un artēziskajām akām, kā arī pagalma izbūvēm.

"Aldarim" attiecīgajos īpašumos noteiktas nomas tiesības un pirmpirkuma tiesības.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "LV property" ir reģistrēts 2018. gada 3. augustā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks un arī patiesā labuma guvējs ir Lietuvas pilsonis Pauļus Kveselaitis.

"Aldara" pārstāvji informēja, ka "Aldaris" Tvaika ielas 44 teritorijas īpašumtiesības trešajai personai - nekustamā īpašuma attīstītājam - ir nodevis ilgtermiņa attīstības stratēģijas ietvaros. Teritorijas pārdošanas darījums tika noslēgts šā gada janvārī.

Vienlaikus kompānijā informēja, ka "Aldaris" visu darbību turpinās līdzšinējās telpās - uzņēmumam ar ilgtermiņa īres līgumu tiks nodrošināta "Aldara" vēsturiskā alus ražotne, noliktavas un loģistikas ēkas, kā arī biroja telpas un "Aldara" alus darbnīcas telpas.

"Līdz ar dinamisko uzņēmuma attīstību un straujo apgrozījuma pieaugumu, "Aldaris" pievērsīs papildu uzmanību gan alus ražošanas tehnoloģijām un alus tirgus attīstīšanai Latvijā, gan vēsturiskās alus darītavas pilnveidošanai. Tvaika ielas 44 neizmantotā ēku kompleksa apsaimniekošana ir prasījusi uzņēmumam lielus finanšu un laika ieguldījumus, šo resursu atbrīvošana ne tikai veicinās "Aldara" ilgtspējīgāku izaugsmi, bet arī visa "Aldara" kvartāla attīstību," teica "Aldara" valdes locekle Sigita Ozola.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar uzņēmumā iepriekš sniegto informāciju "Aldara" apgrozījums 2018. gadā ir audzis par 20,6% salīdzinājumā ar 2017. gadu.

Tikmēr "Aldara" apgrozījums 2017. gadā bija 22,452 miljoni eiro, kas ir par 2% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi palielinājās par 57,9% - līdz 5,018 miljoniem eiro.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding". "Aldaris" pastāvīgi nodarbina 190 darbinieku. "Aldara" produktu klāstu veido vairāk nekā 40 dzērieni, tostarp alus, sidrs, dzeramais ūdens, dažādi alkoholiskie un bezalkoholiskie kokteiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!