Foto: LETA

Alus darītava AS "Aldaris" neplāno stratēģiskas izmaiņas darbībā pēc tās valdes locekļa un pārdošanas direktora Artūrs Ilziņa atkāpšanās no amata, pastāstīja kompānijas mārketinga vadītāja Inga Berkoviča.

Viņa teica, ka Ilziņš atstājis darbu "Aldarī" pēc paša vēlēšanās un patlaban uzņēmuma vienīgā valdes locekle ir Sigita Ozola. "Aldara" mārketinga vadītāja nevarēja komentēt, vai uzņēmuma valdes sastāvā nākotnē sekos vēl kādas izmaiņas, taču norādīja, ka pagaidām viņas rīcībā informācijas par iespējamām izmaiņām nav.

Berkoviča sacīja, ka kompānija atzinīgi vērtē Ilziņa darbu "Aldara" valdes locekļa amatā un pēc viņa atkāpšanās "Aldara" darbībā nav iecerētas stratēģiskas izmaiņas. Uzņēmums īstenos šogad plānotos investīciju projektus, strādās pie jauniem, kvalitatīviem produktiem un turpinās attīstīt līdz šim veiktās iestrādes eksporta tirgos.

Tāpat "Aldaris" plāno nopietni strādāt pie bezalkoholiskā alus segmenta attīstības, jo nākotnē šajā segmentā saredz attīstības perspektīvas, viņa pastāstīja.

Vēstīts, ka no amata atkāpies "Aldaris" valdes loceklis un pārdošanas direktors Artūrs Ilziņš, kurš "Aldara" pārdošanas direktora amatu ieņēma kopš 2016. gada janvāra.

"Aldaris" 2015. gadā strādāja ar 26,244 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi samazinājās par 23,3% un bija 2,614 miljoni eiro. Kompānijas 2016. gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

Tāpat vēstīts, ka 2013. gadā "Aldaris" paziņoja, ka Latvijā koncentrēsies uz ekskluzīvo augstākās kvalitātes un "premium" alus šķirņu brūvēšanu vēsturiskajā alus darītavā, tādēļ plastmasas pudelēs jeb PET fasētā alus ražošana pārcelta ārpus Latvijas - uz "Carlsberg" grupas alus darītavām Lietuvā un Igaunijā.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding". "Aldaris" veido 30% no Latvijas alus tirgus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!