Foto: Publicitātes attēli

AS "Aldaris" paplašina eila alu sortimentu, laižot klajā "Mežpils Bērzs". Jaunā dzēriena izveidē ieguldīti aptuveni 10 000 eiro, portālu "Delfi" informēja "Mežpils alus" someljē Andris Rasiņš.

"Šovasar "Mežpils alus" sortimentu papildina interesants eksperiments – "Mežpils Bērzs". Tas ir brūvēts, kā vienu no galvenajām sastāvdaļām izmantojot bērzu sulu," stāsta Rasiņš.

Jaunais alus ir viegls un atsvaidzinošs beļģu stila eils, kas brūvēts no šampanieša raugiem un bioloģiski sertificētas bērzu sulas. Dzēriens sader ar grilējumiem, zivīm, sieriem, sāļajām uzkodām un veģetārajiem ēdieniem. Bērzu sula alum piedod patīkami skābenu atsvaidzinājumu un pavasarīgas vēsmas. To var sajust gan alus garšā, gan aromātā. Dzērienu ieteicams pasniegt atdzesētu, viņš turpina.

Pēdējo gadu laikā Latvijā alus cienītāju vidū augot pieprasījums pēc netradicionālām alus šķirnēm, tādēļ arī "Mežpils alus" eksperimentējot un katru gadu cenšas piedāvāt kādu jaunumu.

Jau ziņots, ka "Aldaris" 2018. gadā strādāja ar 27,073 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi saruka par 76% - līdz 1,165 miljoniem eiro. Kompānijas 2019. gada finanšu dati pagaidām nav publiskoti.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding". "Aldara" produktu klāstu veido vairāk nekā 40 dzērienu, tostarp alus, sidrs, dzeramais ūdens, dažādi alkoholiskie un bezalkoholiskie kokteiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!