Aleksandrovas speciālajā internātskolā pārkāptas gandrīz visas likumdošanas normas, kas reglamentē grāmatvedības uzskaiti, informēja Valsts policijas Ekspertīžu centra priekšnieka vietniece Anita Jansone.
"Pārkāpumu ir ļoti daudz - praktiski visi likumdošanas akti, kas attiecas uz grāmatvedību.. nav zināms, kad vispār skolā bijusi kāda pārbaude," sacīja Jansone. Skolā kā nelietderīgs norakstīts liels daudzums īpašuma, par iespaidīgiem valsts līdzekļiem iegādātas apšaubāmas lietderības dārgas mašīnas un citas lietas.

Šādus secinājumus ļauj izdarīt centra veiktā audita rezultāti. Visi dati par daudzajiem finansiālajiem pārkāpumiem ceturtdien vai tuvākajās dienās tiks iesniegti Krāslavas rajona prokuratūrai, kura izmeklē vairākas krimināllietas par dažāda veida pārkāpumiem Aleskandrovas internātskolā.

Jau ziņots, ka internātskolas bijušais direktors Kazimirs Kutjuns par skolas līdzekļiem iegādāto 1999.gadā ražoto apvidus automašīnu "Suzuki Jimny" izmantojis medībām un izbraukumiem ar draugiem. Šī iemesla dēļ skolai trūcis naudas elementāru higiēnas līdzekļu iegādei un pārtikai, BNS iepriekš informēja Izglītības valsts inspekcijas vadītājs Zigfrīds Grīnpauks.

Šīs automašīnas bāzes modelis maksā 8000 latu, bet ar maksimālajām ekstrām cena var pieaugt līdz 10 000 latu.

Jau vēstīts, ka skandāls ap minēto skolu sākās pēc organizācijas "Glābiet bērnus!" izplatītās informācijas par seksuālu un fizisku vardarbību pret bērniem. No darba atbrīvots Kutjuns, bet viņa vietnieks Oļegs Lisjonoks apsūdzēts par sistemātisku vardarbību pret audzēkņiem. Arī viens no skolas audzēkņiem apsūdzēts par vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu.

Kopumā par cietsirdīgu izturēšanos pret audzēkņiem, seksuālu vardarbību un citiem pārkāpumiem Aleksandrovas internātskolā ierosinātas četras krimināllietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!