Foto: Publicitātes foto

Lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā AS "Amber Latvijas balzams" 2021.gadā apgrozījis 78,05 milj. eiro. Gada laikā uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 13,82%. Apgrozījuma pieaugums saistīts ar ekonomiskās situācijas uzlabošanos un nacionālo valdību ieviesto Covid-19 pandēmijas situācijas ierobežojumu atvieglošanu, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

Neskatoties uz to, AS "Amber Latvijas balzams" peļņa pēc nodokļiem pērn bijusi mazāka nekā 2020.gadā, sarūkot līdz 8,73 milj. eiro. "Lai gan apgrozījums pārskata gadā auga, peļņas samazinājumu ietekmēja saražotās produkcijas īpatsvara izmaiņas, t.i., lielāks trešo pušu zīmolu ražošanas īpatsvars, kā arī "Latvijas balzams" ražoto zīmolu veikto mārketinga aktivitāšu saistīto izmaksu pieaugums," lasāms sabiedrības vadības ziņojumā.

AS "Amber Latvijas balzams" ražotā produkcija pieejama gan tiešā eksporta ceļā, gan ar "Stoli Grupas" starpniecību Eiropā, Austrālijā, Amerikā, Āzijā, kopumā vairāk nekā 180 valstu tirgos.
"Lursoft" pieejamais gada pārskats liecina, ka no kopējā AS "Amber Latvijas balzams" apgrozījuma 2021.gadā vietējais tirgus veidoja 33,68%. Lielākā eksporta valsts uzņēmumam pagājušajā gadā bijusi Kipra, kas veido 55,74% no tā kopējā apgrozījuma 2021.gadā.

Pagājušajā gadā AS "Amber Latvijas balzams" turpināja veikt ieguldījumus tā ražošanas attīstībā, īpašu uzmanību pievēršot efektivitātes un pielāgošanas spējas paaugstināšanai, kā arī zemo izmaksu bāzes saglabāšanai. Kopumā pērn uzņēmums pamatlīdzekļu un nemateriālo ieguldījumu iegādē ieguldījis 2,7 milj. eiro.

Šobrīd AS "Amber Latvijas balzams" pārvalda divas alkoholisko dzērienu ražotnes Rīgā. Čaka ielas ražotnē tiek ražoti stiprie alkoholiskie dzērieni, savukārt Briāna ielas ražotnē – dzirkstošie vīni un vieglie alkoholiskie dzērieni. Kopumā uzņēmums ražo vairāk nekā 100 dažādu zīmolu dzērienus. Šogad uzņēmums turpina koncentrēties uz investīcijām savos pamata zīmolos starptautiskās atpazīstamības veidošanai, kā arī uz efektivitātes pilnveidošanas programmu.

Lursoft dati rāda, ka AS "Amber Latvijas Balzams" 2021.gadā bija darba devējs 562 darbiniekiem. Ņemot vērā, ka uzņēmumam rūp veseli un darbam spējīgi darbinieki, pērn darbinieku veselības apdrošināšanā, obligātajās veselības pārbaudēs un nelaimes gadījumu apdrošināšanā AS "Amber Latvijas Balzams" ieguldījis vairāk nekā 69 tūkst. eiro. Jānorāda, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums 2021.gadā samaksājis 2,72 milj. eiro, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,33 milj. eiro. Uzņēmuma kopējie nodokļu maksājumi pagājušajā gadā sasniedza 76,52 milj. eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!