Foto: F64

Attīstības finanšu institūcija "Altum" piešķīrusi finansējumu virtuālā hakatona "HackForce" uzvarētājkomandai "Shield48", kas ražo un piegādā sejas vairogus mediķiem aizsardzībai no Covid-19. Aizdevums 100 tūkstošu eiro apmērā jaunā projekta īstenošanai piešķirts Starta programmas ietvaros, portālu "Delfi" informēja institūcijā.

Uzņēmums finansējumu izmantos, lai iegādātos nepieciešamās izejvielas 15 000 sejas vairogu saražošanai un nosegtu citas izmaksas – darbinieku algas, iekārtu darba laiku, transportēšanu un piegādes, norāda "Shield48" pārstāvis Didzis Dejus.

Viņš neslēpj, ka interese ir milzīga, tāpēc uzņēmums ir piesaistījis gandrīz 40 darbiniekus, kas ikdienā nodrošina pasūtījumu apstrādi, organizē materiālu iegādi, gatavo komponenšu piegādes un nodrošina pakošanu.

Sejas vairogu dizaini tika izstrādāti kopā ar mediķiem no Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas, un tos jau ir izmēģinājuši un par labiem atzinuši arī citi ārsti, farmaceiti, pārdevēji un citi pakalpojumu sniedzēji, kuriem jāturpina strādāt ciešā kontaktā ar cilvēkiem, tādējādi riskējot inficēties pašiem un nejauši pārnēsāt koronavīrusu citiem.

Idejas autori jau noslēguši līgumu ar Nacionālo veselības dienestu par 10 000 sejas vairogu izgatavošanu un piegādi ārstniecības iestādēm.

"Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš norāda, ka patlaban tiek strādāts ļoti operatīvi, lai nekavējoties nodrošinātu atbalstu ne tikai Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem, bet arī pārējo mūsu programmu klientiem, kam nepieciešami papildu līdzekļi jaunu projektu īstenošanai.

Jau vēstīts, ka pirmais virtuālais hakatons "HackForce" norisinājās no 17. līdz 19. martam ar mērķi meklēt ātrus un efektīvus risinājumus Covid-19 krīzes izraisītajiem izaicinājumiem. Kopumā hakatonā piedalījās vairāk nekā 800 brīvprātīgo, savukārt finālā savas idejas krīzes radītajiem izaicinājumiem prezentēja 28 komandas, uzvarot komandas "Shield48" idejai "Face Shied" par sejas vairogu drukāšanu, izmantojot 3D printerus.

Sejas vairogu ražošanu un piegādi koordinē uzņēmums "Baltic 3D". Šobrīd tiek saražoti trīs līdz četri tūkstoši sejas vairogu katru dienu uzņēmumos Rīgā un reģionos, tai skaitā izglītības iestādēs, piemēram, Ventspils tehnikumā un Madonas pilsētas 1. vidusskolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!