Foto: F64

AS "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" sākotnēji plāno emitēt obligācijas 20 miljonu eiro vērtībā, teikts "Altum" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Altum" ir pilnvarojusi "Luminor Bank" kā obligāciju piedāvājuma programmas organizatoru un izplatītāju organizēt globālo investoru zvanu, kā arī vairākas attālinātas investoru tikšanās. Atkarībā no tirgus apstākļiem ir plānots, ka pirmā obligāciju emisija "Altum" obligāciju emisijas programmas ietvaros būs 20 miljonu eiro apmērā ar septiņu gadu dzēšanas termiņu. Obligācijas ir plānots iekļaut regulētajā tirgū – biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

"Turpinot resursu piesaisti kapitāla tirgos, gatavojamies nākamajai obligāciju emisijas programmai 75 miljonu eiro apmērā. Jaunā programma sastāvēs no vairākiem obligāciju laidieniem un tāpat kā iepriekšējās četras emisijas, nodrošinās mūsu finansējuma avotu diversifikāciju, vienlaikus sekmējot Baltijas kapitāla tirgus attīstību," paziņojumā biržai norāda "Altum" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) apstiprinājusi "Altum" obligāciju pamatprospektu publiskā piedāvājuma izteikšanai un to iekļaušanai biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā, pavēstīja FKTK pārstāvji. Pēc šāda FKTK lēmuma, "Altum" varēs publiskā piedāvājuma ietvaros Latvijā un Lietuvā piedāvāt obligācijas ieguldītājiem.

Obligāciju pamatprospekts ir dokuments, kurā ir atklāta informācija par obligāciju emitentu un pašu obligāciju. Savukārt emisijas apjoms, obligācijas nominālvērtība, cena, dzēšanas termiņi, vērtspapīru piedāvājuma un citi nosacījumi tiks noteikti katras emisijas galīgajos noteikumos. Šī dokumenta mērķis ir nodrošināt informāciju ieguldītājiem, lai tie varētu pieņemt lēmumu par obligāciju iegādi.

Jau ziņots, ka šobrīd biržas "Nasdq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā ir iekļautas divas "Altum" septiņu gadu obligāciju emisijas – obligācijas 20 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 2024.gada 17.oktobrī un obligācijas 45 miljonu eiro apmērā ar dzēšanas termiņu 2025.gada 7.martā.

"Altum" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 5,947 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir pieaugums 8,1 reizi. Savukārt "Altum" aktīvi 2021.gada jūnija beigās bija 895,905 miljonu eiro apmērā, kas ir par 5,4% vairāk nekā pagājušā gada beigās.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!