Foto: stock.xchng

Alūksnes novada Sociālais dienests sācis īstenot Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstītu projektu, kas ļaus uzlabot alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu pieejamību Alūksnes novada teritorijā, portālu "Delfi" informēja novada sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Projekta mērķis ir nodrošināt Alūksnes novadā ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijām alternatīvus sociālās aprūpes pakalpojumus - dienas aprūpes centru un aprūpi mājās personām ar funkcionāliem traucējumiem un vecuma pensionāriem.

Šīm personām plānots sniegt individuālu psiholoģisko atbalstu, kas paredzēts arī tiem cilvēkiem, kuri kopj slimu ģimenes locekli. Vēl iecerēts apmācīt Alūksnes novada Sociālā dienesta speciālistus sociālā darba metožu pilnveidei darbā ar klientiem un sniegt speciālistiem konsultatīvu atbalstu.

Alūksnes novada Sociālais dienests vienošanos ar Nodarbinātības valsts aģentūru par ESF līdzfinansējuma piesaisti projektam "Alternatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu attīstīšana Alūksnes novadā" panāca pērn decembrī.

Projektu īstenos Sociālais dienests un tā struktūrvienības – birojs "Aprūpe mājās" un dienas aprūpes centrs "Saules stars". Projektu īstenos pusotru gadu - līdz 2013.gada 30. jūnijam. Plānotās projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir 99 999,98 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!