Foto: Reuters/Scanpix

Alus darītava "Malduguns" (SIA "Kooperatīvs") pagājušajā gadā strādāja ar 278 256 eiro apgrozījumu, kas ir par 66,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt alus darītavas peļņa pieauga vairākkārt - līdz 22 615 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma "Kooperatīvs" līdzīpašnieks un valdes loceklis Valdis Jansons teica, ka galvenais finanšu rezultātu augšupejas iemesls ir alus darītavas iekārtošanās lielākās telpās un ražošanas jaudu palielināšana. "Vecajās telpās ražojām aptuveni četras tonnas produkcijas mēnesī, bet tagad jaunajās telpās ražošanas apmērs sasniedzis vismaz 12 tonnas produkcijas mēnesī," viņš skaidroja.

Jansons sacīja, ka ražošanas jaudas bija plānots kāpināt saistībā ar pieprasījumu pēc uzņēmuma ražotās produkcijas, kā arī nolūkā racionālāk strādāt.

Kompānijas valdes loceklis atzīmēja, ka gandrīz visu saražoto produkciju alus darītava realizē vietējā tirgū, bet mazliet produkcijas piegādā arī klientiem Somijā, Igaunijā un citviet, ja parādās kāds pasūtījums. Patlaban salīdzinoši regulāri alus darītavas ražoto produkciju pieprasa klienti Somijā. Kopumā ārvalstu tirgos uzņēmuma ražotā produkcija pieejama HoReCa segmentā, bet kompānija cer tirgot produkciju arī ārvalstu veikalu tīklos. Piemēram, pērn uzņēmums piegādāja vienu alus partiju veikalam Zviedrijā.

Jansons teica, ka apgrozījumu šogad, visticamāk, neizdosies kāpināt salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, jo, visticamāk, alus darītava šogad nebūs sasniegusi maksimālo ražošanas jaudu - jāiztirgo iepriekš saražotā vasaras sezonai paredzētā produkcija, kas izvietota noliktavā.

"Kooperatīva" valdes loceklis atzīmēja, ka Latvijas mazo alus darītavu darbības rezultāti šajā gadā lielā mērā būs atkarīgi no laikapstākļiem un tā, cik pašām alus darītavām sekmīgi izdosies pārdot savu produkciju. Līdz šim laikapstākļi alus tirdzniecībai šogad ir bijuši labvēlīgi, jo maijs bijis necerēti karsts, līdz ar to pieprasījums pēc alus audzis vismaz reizi vai divas. Lai arī konkurence starp mazajām alus darītavām aug, tā ir vērtējama kā veselīga. Latvijas iedzīvotāji sāk pierast pie interesantām alus garšām un pieprasījums pēc tām aug.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2016.gadā SIA "Kooperatīvs" strādāja ar 167 174 eiro apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa bija 124 eiro.

"Kooperatīvs" reģistrēts 2010.gadā un tā pamatkapitāls ir 5100 eiro. Kompānija vienlīdzīgās daļās pieder Valdim Jansonam, Andrim Liepiņam un Krišjānim Zeļģim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!