Foto: LETA

Baltijas valstu kopuzņēmuma "RB Rail" padome šodien amatā apstiprinājusi pārējos kompānijas valdes locekļus, foruma ''Rail Baltica Global Forum 2017'' pirmās dienas noslēgumā paziņoja "RB Rail" valdes priekšsēdētāja Baiba Rubesa.

Uzņēmuma valdē apstiprināti Kaspars Rokens (titulbildē), Deniss Muraško un Ignass Degutis.

Kā ziņots, šodien Rīgā sākās forums ''Rail Baltica Global Forum 2017'', kas ir galvenais starptautiskais ''Rail Baltica'' pasākums šajā gadā, kura laikā tiek skatīts dzelzceļa projekta ekonomiskais potenciāls, iepirkumu politika.

''RB Rail'' ir triju Baltijas valstu kopuzņēmums, ko izveidoja 2014.gada oktobrī. Kompānijas vienlīdzīgi akcionāri ir SIA ''Eiropas dzelzceļa līnijas'' no Latvijas, ''Rail Baltica Statyba'' no Lietuvas un ''Rail Baltic Estonia'' no Igaunijas.

"Rail Baltica" paredz Eiropas standarta platuma dzelzceļa līnijas izbūvi Baltijas valstīs, lai savienotu Tallinu, Rīgu, Kauņu, Varšavu un Berlīni. Dzelzceļa līnija plānota kā elektrificēta divceļu līnija, kas paredzēta gan pasažieru, gan kravas vilcienu kombinētajai satiksmei. Rīgas pilsētā un starptautiskajā lidostā "Rīga" ir paredzēts izbūvēt starptautisko vilcienu pasažieru termināli, bet Salaspils novadā (Saulkalnē) - multimodālu kravu termināli. Dzelzceļa pamattrases garums Latvijā ir aptuveni 260 kilometru. Projektētais dzelzceļa līnijas maksimālais ātrums ir 240 kilometru stundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!