Foto: F64
No pirmdienas SIA "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) piederošā "Baltic Airlines Services Ltd." filiāli Latvijā vairs nevada pilnvarotā persona Edgars Voļskis, liecina "Lursoft" pirmdien reģistrētās izmaiņas uzņēmuma amatpersonās.

Voļskis portālam "Delfi" atteicās sniegt jebkādus komentārus saistībā ar šīm izmaiņām, norādot, ka viņam nav pienākums publiski sniegt šādu informāciju. Savukārt BAS valdes priekšsēdētāja Inga Piterniece portālam "Delfi" sacīja, ka viņai nav nekas zināms par izmaiņām uzņēmuma vadībā.

Piterniece norādīja, ka viņas pilnvarās nav pārtraukt darba attiecības ar BAS piederošu uzņēmumu amatpersonām. Līdz ar to iespējams, ka par konkrētā uzņēmuma amatpersonu maiņu lēmumu pieņēmuši BAS akcionāri.

Piterniece aicināja sazināties ar atbildīgo personu Alni Vītolu. Taču arī viņš, portāla "Delfi" sazvanīts, teicās neko nezinām, apgalvodams, ka viņam vispār vairs nav nekādas saistības ne ar BAS, ne ar tā īpašniekiem.

Avots, kas vēlējās palikt anonīms, portālam "Delfi" neizslēdza iespēju, ka Voļskis amatu pametis nemierā ar BAS līdzīpašnieka un nacionālās aviokompānijas "airBaltic" prezidenta Bertolta Flika darba stilu. Līdz šim ar BAS saistītajos uzņēmumos esot novērots, ka ne visi ir mierā ar Flika uzstādījumiem, teica avots.

Jau ziņots, ka BAS piederošais uzņēmums iznomājis pilotus, tai skaitā "airBaltic", pērn gūstot vairāk nekā 3,5 miljonu latu peļņu, iepriekš vēstīja laikraksts "Dienas Bizness". Kiprā reģistrētā "Baltic Airlines Services Ltd." Latvijas filiālei, kas nodarbojas ar apkalpes nomas pakalpojumiem, pērn saimnieciskās darbības ieņēmumi sasniedza 14,64 miljonus latu, bet peļņa bijusi 3,69 miljoni latu. 2009. gadā, kad kompānija strādāja nepilnu gadu, jo reģistrēta 2009. gada 21. maijā, kopējie ieņēmumi sasniedza 6,07 miljonus latu, bet peļņa bija 2,16 miljoni latu, liecina "Baltic Airlines Services Ltd." filiāles Latvijā gada pārskats.

Gada pārskatā minēts, ka filiāles akcionārs ir "Baltic Airlines Services Limited", tomēr BAS interneta mājas lapā minēts, ka "Baltic Airlines Services" pilnībā pieder BAS un nodrošina pilotu ārpakalpojumus saviem klientiem, nodarbinot 250 darbiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!