Foto: LETA
"Amber Beverage Group" (ABG) plāni par 104,5 miljoniem eiro samazināt pamatkapitālu neietekmēs nevienu no uzņēmuma darbiniekiem Krievijā, Lielbritānijā, Meksikā un Baltijas valstīs, nedz arī investīciju plānus galvenajiem Latvijas uzņēmumiem un zīmoliem, portālam "Delfi" pastāstīja ABG valdes priekšsēdētājs Sīmurs Fereira.

Saskaņā ar Fereira pausto lēmums par pamatkapitāla samazināšanu no 104 533 723 eiro līdz 2800 eiro pieņemts pēc detalizētas holdinga struktūras un operatīvās darbības izvērtēšanas, ņemot vērā uzņēmuma attīstību un arī ģeogrāfisko paplašināšanos.

"Tāpēc ir uzsākta holdinga un tajā ietilpstošo uzņēmumu restrukturizācija vairākās jurisdikcijās un centralizācija Luksemburgā ar mērķi efektīvāk risināt nākotnes vajadzības. Būtiskas izmaiņas holdinga darbībās netiks veiktas – tā aizvien bāzējas Rīgā un izmantos ''Amber Beverage Group'' sniegtos pakalpojumus," skaidroja Fereira.

Kā liecina "Lursoft" pieejamā informācija, ABG pamatkapitāls ir 104 536 523 eiro. To veido 104 536 523 kapitāldaļas viena eiro nominālvērtībā. Kompānija pilnībā pieder uzņēmumam ''Amber Beverage Group Holding S.a.r.l.''.

ABG tika izveidota, apvienojot uzņēmumus: "Latvijas balzams", "Amber Distribution Latvia", "Amber Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, "Latvijas balzams veikali" un "Darija" Lietuvā.

ABG uzņēmumi eksportē preces uz vairāk nekā 170 pasaules tirgiem un piedāvā noliktavas pakalpojumus 12 tūkstošu kvadrātmetru platībā Latvijā un 14 tūkstošu kvadrātmetru platībā Lietuvā. Uzņēmumam pieder vairāk nekā 130 zīmoli teju visās alkoholisko dzērienu un vīnu kategorijās.

Kā pērnā gada septembrī informēja ABG, kas ietilpst "SPI Group'', kopumā kompānijā nodarbināti vairāk nekā 1450 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!