Foto: Shutterstock

Ozola un oša parketa, grīdas dēļu ražošanas uzņēmums SIA "Amber Wood" 2021.gadā palielinājis apgrozījumu par 22,47%. "Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA "Amber Wood" aizvadītajā gadā apgrozīja 6,1 milj. eiro, gūstot 0,99 milj. eiro lielu peļņu.

SIA "Amber Wood" vadības ziņojumā norāda, ka preču realizācija eksporta tirgos ģeogrāfiski palikusi nemainīga. Uzņēmums pērn eksportēja produkciju uz Beļģiju, Franciju, Igauniju, Vāciju, Norvēģiju, Lietuvu, Dāniju, Zviedriju, Lielbritāniju, Šveici, Austrāliju, Islandi, ASV u.c. valstīm. Ieņēmumi no eksporta pērn veidojuši 74% no SIA "Amber Wood" kopējā apgrozījuma.

2021.gadā SIA "Amber Wood" sāka darbu pie jauna produkta izstrādes ar mērķi radīt tehnoloģiju pilnībā ekoloģiski tīru daudzslāņu grīdas dēļu izgatavošanai. To līmēšanas un apdares tehnoloģijās pilnībā izslēgti gaistoši dabā dabiskos apstākļos nesastopami ķīmiskie savienojumi. "2021.gadā paredzēts iesniegt patenta pieteikumu jaunajam produktam un tā izgatavošanas tehnoloģijai," teikts SIA "Amber Wood" vadības ziņojumā.

2022.gadam SIA "Amber Wood" izvirzījis mērķi palielināt produkcijas ražošanas apjomu par 14,7%, bet apgrozījumu – par 18,5%.

Jelgavas novadā reģistrētais SIA "Amber Wood" aizvadītajā gadā bija darba devējs 89 strādājošajiem. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA "Amber Wood" norādījis, ka vietējā darba tirgū ir liels darbaspēka trūkums, tāpēc tas pērn iegādājies nekustamo īpašumu viesstrādnieku izmitināšanai.
SIA "Amber Wood" kapitāldaļas vienādās daļās pieder Ivaram Alerfeldam un Mārtiņam Rugājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!