Foto: DELFI

Oficiālais "Toyota" un "Lexus" automašīnu ražotāju pārstāvis Latvijā SIA "Amserv Motors" iesniegtajā gada pārskatā skaidro, ka 2021. gads uzņēmumam bija izaicinošs un balstīts uz sīvu konkurenci, kā arī cīņu ar apkārtējiem faktoriem, ziņo "Lursoft" Klientu portfelis.

"2021. gads bija īpašs ar to, ka automašīnu piegādātāji "Toyota" un "Lexus" Baltijas valstīs sāka izjust piegāžu traucējumus, kas atspoguļojās arī uz uzņēmuma darbības rezultātiem, īpaši pirmajā un ceturtajā ceturksnī," teikts SIA "Amserv Motors" vadības ziņojumā.

Tiesa, neskatoties uz to, ka valstī un pasaulē joprojām plosās pandēmija un nav skaidrības par to, kad situācija varētu normalizēties, 2021. gadā jaunu mašīnu apjoms Latvijā, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieauga par 8%. Pērn valstī reģistrētas 16 873 jaunas automašīnas. "Toyota" markas automašīnas pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, pārdotas par 12% vairāk, piereģistrējot 1070 vienības, savukārt "Lexus" markas automašīnas – par 10% vairāk, piereģistrējot 90 vienības.

"Neskatoties uz jaunu automašīnu pārdošanas apjomu nelielu pieaugumu, kardināli mainījās situācijas lietoto automašīnu tirgū. Gada vidū tirgū bija izjūtams lietotu automašīnu trūkums. Tas izjūtams arī tagad un, visticamāk, būs visa 2022. gada garumā," teikts "Amserv Motors" vadības ziņojumā, norādot, ka uzņēmums pērn pārdeva 503 lietotās automašīnas, kas ir par 13,8% mazāk nekā gadu iepriekš.

"Amserv Motors" apgrozījums 2021. gadā audzis līdz 40,55 miljoniem eiro, kas ir par 7,11% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn palielinājusies arī uzņēmuma peļņa, rādītājam sasniedzot 1,49 miljonus eiro.

Pagājušajā gadā "Amserv Motors" saņēmis arī atbalstu no valsts Covid-19 krīzes seku mazināšanai – grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai 312,66 tūkstošu eiro apmērā, kā arī atlīdzības izmaksu dīkstāvē esošajiem uzņēmumu darbiniekiem.

SIA "Amserv Motors" kapitāldaļu turētājs ir igauņu "Amserv Auto AS".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!