Foto: LETA

Apakšveļas ražotājs SIA "V.O.V.A." aizvadītajā gadā strādājis ar apgrozījuma kāpumu par 21,2%, rādītājam sasniedzot 2,4 miljonus eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 194,3 tūkstoši eiro, liecina "Lursoft Klientu portfeļa" publiskotais pārskats.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “V.O.V.A.” skaidro, ka 2021. gada 1. pusgadā Covid-19 ietekmē tika novērots pārdošanas apjomu kritums un līdz ar to arī daļējas dīkstāves, savukārt 2.pusgadā pārdošana aktivizējās, tādējādi pērn uzņēmums strādājis labāk nekā gadu iepriekš.

"Lursoft" pieejamā informācija rāda, ka aizvadītā gada pirmajā pusē SIA “V.O.V.A.” vairākkārt saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī izmaksātas atlīdzības dīkstāvē esošajiem darbiniekiem un VID atbalstījis ražotāja nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku.

2021. gadā SIA “V.O.V.A.” bija darba devējs 125 darbiniekiem, kopumā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 387,28 tūkstošus eiro bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 105,41 tūkstoti eiro.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “V.O.V.A.” norādījis, ka šogad paredz ražošanas un pārdošanas apjomu samazināšanos par 10%. Ražošanas apjomu kritums saistīts ar starptautiskajām sankcijām pret Krieviju un Baltkrieviju.

Šogad uzņēmums neplāno investēt jaunās iekārtās, tehnoloģijās un datorprogrammās.

1991. gadā reģistrētā SIA “V.O.V.A.” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Vladimirs Zozuļa. Pēc "Lursoft" pieejamās informācijas, ražošanas uzņēmumam šobrīd reģistrēti divi šūšanas cehi, kā arī viena adrese, kurā atrodas ražošanas telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!