Foto: EPA/Scanpix/LETA
Apģērbu mazumtirgotāja SIA "Peek & Cloppenburg" darbību 2020. gadā būtiski ietekmējusi Covid-19 izplatība un ar to saistītie ierobežojumi, informē "Lursoft Klientu portfelis".

Tā rezultātā, samazinoties klientu plūsmai un valstī noteikto tirdzniecības ierobežojumu dēļ, samazinājies gan SIA "Peek & Cloppenburg" apgrozījums, gan arī peļņa.

"Lursoft" pieejamais gada pārskats rāda, ka tirgotājs 2020.gadā apgrozījis 7,23 milj. eiro, kas ir par 16,30% mazāk nekā gadu iepriekš, un pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 690,90 tūkst. eiro. Salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA "Peek & Cloppenburg" peļņa pērn samazinājusies par 15,79%.

Šogad SIA "Peek & Cloppenburg" plāno saglabāt iepriekšējo komercstratēģiju un turpināt veikt tirgus pasākumus biznesa paplašināšanai.

Pērn apģērbu tirgotājs SIA "Peek & Cloppenburg" ar darba vietām nodrošināja 40 darbiniekus. Uzņēmumam šobrīd reģistrēta viena struktūrvienība – veikals Mūkusalas ielā 71, tirdzniecības centrā "Rīga Plaza".

Pēc "Lursoft" pieejamās informācijas, uzņēmums vairākkārt izmantojis iespēju saņemt valsts atbalstu Covid-19 krīzes seku mazināšanai – uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī tirgotājs saņēmis atbalstu darbinieku algu subsīdijām. Februārī SIA "Peek & Cloppenburg" saņēmis arī grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī pērn VID atbalstījis tirgotāja nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

SIA "Peek & Cloppenburg" pieder Nīderlandē reģistrētajam "Peek & Cloppenburg Holding B.V.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!