Foto: Pixabay

Modes platforma "Zalando" privāto zīmolu ražošanai plāno izmantot pārstrādātas tekstilšķiedras (infinna).

Lai iegūtu šo izejmateriālu, uzņēmums, kura produkcija ir pieejama arī Latvijā, investējis aprites modes un tekstila tehnoloģiju grupā “Infinited Fiber Company”. Tās izstrādātā tehnoloģija spēj pārvērst dažādas ar celulozi bagātas atkritumu plūsmas par tekstilšķiedrām. Šis risinājums var novērst atkritumu izšķērdēšanu un samazināt tekstilrūpniecības kaitīgo ietekmi uz planētas ierobežotajiem dabas resursiem. Pārstrādātās tekstilšķiedras jeb infinna ir unikālas, augstākās kvalitātes reģenerētas tekstilšķiedras ar dabīgu, mīkstu un kokvilnai līdzīgu izskatu. Infinna ir bioloģiski noārdāma, nesatur mikroplastmasu un pēc tās lietošanas apģērbu var pārstrādāt kopā ar citiem tekstilizstrādājumu atkritumiem tādā pašā procesā.

Abi uzņēmumi ir parakstījuši priekšlīgumu, kas paredz, ka “Zalando” turpmāk piegādās izejmateriālus uzņēmumam “Infinited Fiber Company”, kā arī izmantos pārstrādātas infinna šķiedras privāto zīmolu ražošanai. Investīcijas saistītas ar “Zalando” ilgtspējības mērķi - līdz 2023. gadam pagarināt vismaz 50 miljonu modes izstrādājumu kalpošanas laiku. Tās noslēdz finansējuma kārtu, kuru nesen vadīja “H&M Group”, un kurā piedalījās arī “Adidas” un “Bestseller” investīciju grupa “FWD A/S”. “Infinted Fiber Company” izmantos ieņēmumus, lai sagatavotos galvenās rūpnīcas celtniecībai Somijā. Rūpnīcu plānot būvēt, jo pasaulē pieaug pieprasījums pēc tekstilšķiedru pārstrādes.

“Zalando” līdzdirektors Deivids Šneiders (David Schneider) skaidro: “Mēs vēlamies būt daļa no ilgtspējīgākas modes industrijas risinājuma. Ar investīcijām “Infinited Fiber Company” sākam sadarbību ar aprites tehnoloģiju novatoru, lai palielinātu modes nozares īpatsvaru tekstilizstrādājumu pārstrādes jomā, kas šobrīd ir tikai 1%.”

“Textile Exchange” lēš, ka līdz 2030. gadam pasaules tekstilšķiedru tirgus augs par 34% līdz 146 miljoniem tonnu no 109 miljoniem tonnu 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!