Foto: zara.com

Apģērbu veikala "Zara" pārvaldītājs SIA "Apranga LV" pagājušajā gadā strādāja ar 14,465 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 15,2% un bija 952 034 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka 2021.gadā apgrozījums tiešsaistes veikalā pieauga divas reizes salīdzinājumā ar 2020.gadu, kas saistīts ar Covid-19 pandēmijas laikā īstenotajiem stingrajiem ierobežojumiem atsevišķās uzņēmējdarbības nozarēs, kad uzņēmuma fiziskie veikali bija slēgti aptuveni pusi no gada.

Vienlaikus vadības ziņojumā teikts, ka pērn valsts atbalsts algu subsīdijām, dīkstāves pabalstiem un apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai palīdzēja "Apranga LV" saglabāt darba vietas, segt fiksētās izmaksas un turpināt darbību.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums neplāno atvērt jaunus veikalus un par prioritāti izvirza turpmāku darbības efektivitātes uzlabošanu.

Šajā gadā "Apranga LV" turpinās darbu pie RFID tehnoloģijas ieviešanas "Zara" veikalu tīklā, kuras mērķis ir būtiski uzlabot veikalu procesa vadību un pārvaldību. Sistēmu plānots ieviest šā gada beigās, nākamā gada sākumā.

Pērn uzņēmumam bija trīs fiziskie veikali un tiešsaistes veikals. 2021. gada beigās kompānijas kopējais darbinieku skaits bija samazinājies līdz 140.

2020.gadā "Apranga LV" strādāja ar 13,806 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% mazāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 27,8% un bija 826 456 eiro.

Kompānija reģistrēta 2004.gada aprīlī, un tās pamatkapitāls ir 142 284 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Lietuvā reģistrētā kompānija "Apranga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!