Foto: LETA

Igaunijas izklaides pakalpojumu un ēdināšanas grupa "Apollo Group" plāno iegādāties 51% ēdināšanas uzņēmuma AS "Lido" akciju.

Attiecīgās akcijas "Apollo Group" pirks no Igaunijas uzņēmēja Ivara Vendelina kompānijas "Mirrow Institute".

Darījuma summu puses neatklāj.

Plānotajam darījumam vēl jāsaņem Latvijas un Igaunijas konkurences uzraugu atļauja.

Vendelins, kurš ir arī "Apollo Group" līdzīpašnieks, "Lido" 51% akciju iegādi nodēvēja par stratēģisku.

Viņš norādīja, ka ir loģiski apvienot "Lido" spēcīgo zīmolu ar pašreizējo "Apollo Group" biznesu. ""Lido" 17 restorānu un 15 veikalu tīklu zina ikviens latvietis un arī ļoti daudzi igauņi, un šāda atzīšana ir cietā valūta," pauda Vendelins, piebilstot, ka "Lido" bufetes koncepciju ir iespējams uzlabot vēl vairāk, un tas būs cienīgs izaicinājums "Apollo Group".

Pārējās 49% "Lido" akcijas arī turpmāk piederēs Gunāram Ķirsonam.

Jau vēstīts, ka šogad jūnijā par "Lido" lielāko akcionāru kļuva "Mirrow Institute" piederošā Igaunijas kompānija "Treeland".

Vendelins ir mazākuma akcionārs "Apollo Group", kurai pieder grāmatnīcas "Apollo", kinoteātri "Apollo", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe" un restorāni "O'Learys", "KFC" un "Valpiano". "Apollo Group" vairākuma akcionārs ir holdings "MM Grupp", kura akciju kontrolpaketes īpašnieks ir Igaunijas uzņēmējs Marguss Linnamē.

Vienlaikus Vendelins ir arī mazākuma akcionārs "MM Grupp", kura uzņēmumu vidū ir medikamentu tirgotājs "Magnum", mediju koncerns "Postimees Grupp", elektroierīču tirgotājs "IM Arvutid", tāpat grupai ir līdzdalība ultrakondensatoru ražotājā "Skeleton Technologies Group". Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

Tāpat ziņots, ka "Lido" grupa 2019.gadā strādāja ar 56,123 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,4% vairāk nekā gadu iepriekš, taču koncerns cieta zaudējumus 102 778 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānijas un tās koncerna 2020.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Kompānija "Lido" reģistrēta 1991.gada septembrī, un tās pamatkapitāls ir 1,292 miljoni eiro. Koncernu veido meitassabiedrības SIA "Lido Domina", SIA "Lido nekustamie īpašumi", Igaunijā reģistrētie uzņēmumi "Lido Eesti", "Lido Mustamae" un "Odil Eesti", kā arī Vācijā reģistrētā kompānija "Kirsons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!