Foto: LETA

Rīgas satiksmes” padome, pamatojoties uz valdes atlases komisijas iesniegtajiem dokumentiem, šodien apstiprināja uzņēmuma jauno valdi. Turpmāk “Rīgas satiksmes” valdē darbosies Džineta Innusa, Elīna Epalte-Drulle, Inga Krūkle, Emīls Jakrins un Jānis Golubevs, informēja "Rīgas satiksme".

Jau vēstīts, ka jau nedēļu tiek apspriests potenciālo valdes locekļu saraksts, kurā, iespējams, ir arī Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāja Džineta Innusa, Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, kā arī konkursa pirmajā kārtā no tā izslēgtie "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi Elīna Epalte-Drulle un Emīls Jakrins. Tāpat uz intervijām esot devušies arī bijušie "Rīgas satiksmes" valdes locekļi Jānis Geduševs un Edmunds Zivtiņš.

Kā norāda uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Rolands Klincis, "Rīgas satiksmes" valdes locekļu atlases komisijas kritēriji, veicot konkursu un izdarot izvēli jaunajai uzņēmuma valdei, bija nodrošināt uzņēmuma darbības nepārtrauktību, kvalitātes vadību un risku vadību.

"Veicot valdes locekļu atlasi un intervējot potenciālos kandidātus, komisija vērtēja valdes profesionālās spējas kopumā, balstoties uz profesionalitātes, pieredzes un kompetences kritērijiem," sacīja Klincis.

LTV raidījums "de facto" iepriekš vēstīja, ka Epalte-Drulle un Jakrins reputācijas risku dēļ no "Rīgas satiksmes" valdes konkursa izslēgti. Raidījumam bija zināms, ka Epalte-Drulle šogad izraisījusi korupcijas apkarotāju interesi – gan viņas "Rīgas satiksmes" darba kabinetā, gan dzīvesvietā veiktas procesuālas darbības. Viņa raidījumam uzsvēra, ka kriminālprocesos nekāda statusa viņai nav, bet procesuālās darbības komentēt viņa nav tiesīga.

Uz pirmo valdes sēdi "Rīgas satiksmes" padomes locekļi jauno valdi plāno sasaukt kopā nākamā gada pirmajās darba dienās, kad arī tiks lemts par valdes darba uzsākšanu jaunajā sastāvā, kā arī valdes priekšsēdētāja apstiprināšanu.

Kā jau iepriekš ziņots, "Rīgas satiksmes" valdes nominācijas komisija darbojās šādā sastāvā: trīs "Rīgas satiksmes" padomes locekļi, trīs Rīgas domes pārstāvji un sociālais partneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!