Foto: DELFI
Lai piesaistītu naudu investīciju projektiem, tirdzniecībai biržā varētu tikt piedāvāti 20% "Latvenergo" akciju, otrdien ziņo laikraksts "Diena".

Par šādu ideju diskutēts uzņēmuma valdē. Ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) par šo ideju izteicies pozitīvi, norādot, ka "tad "Latvenergo" nebūtu jāprasa valsts iesaistīšanās TEC-2 rekonstrukcijas otrajā kārtā".

Ieceres realizācijai būtu jāmaina likumi, kas nosaka, ka "Latvenergo" ir 100% valsts uzņēmums. Saskatot potenciālus draudus valstij stratēģiski svarīga uzņēmuma ietekmēšanā privāta investora interesēs, kas varētu nozīmēt arī elektrības tarifu celšanu, jau 2000.gadā tika rīkots referendums pret "Latvenergo" privatizāciju.

Biržas idejas atbalstītāji gan uzskata - tādā gadījumā katra mājsaimniecība varētu tikt pie "Latvenergo" akcijām un vismaz daļu par elektroenerģiju samaksātā atgūt atpakaļ dividenžu veidā, ziņo laikraksts.

2000. gada referenduma organizētājiem pret "Latvenergo" privatizāciju Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētāja vietnieks Egīls Baldzēns laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis, ka viņš kopā ar domubiedriem būtu gatavs referendumu rīkot vēlreiz, jo uzskata, ka jautājums cieši saistīts ar Latvijas drošību un konkurētspēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!