Foto: stock.xchng
No lielajiem uzņēmumiem pievilcīgākie darba devēji jau strādājošu cilvēku uztverē ir valstij piederoši uzņēmumi - "Latvijas Valsts meži" (LVM), "Latvenergo" un "Latvijas Dzelzceļš", liecina pētījumu aģentūra "TNS" pērn rudenī veiktā aptauja, kurā iztaujāti 410 jau strādājoši cilvēki un 500 studenti.

Vilinoši darba devēji strādājošu cilvēku vērtējumā ir arī starptautiskā lidosta "Rīga", medikamentu ražotājs "Grindeks", "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), nacionālā aviokompānija AS "airBaltic Corporation", "Lattelecom", "Skonto būve", "Ventspils nafta", "Hanzas maiznīcas" un "Latvijas Finieris".

Aptaujātie studenti par pievilcīgākajiem darba devējiem starp lielajiem uzņēmumiem minējuši starptautisko lidostu "Rīga", "Swedbank", "airBaltic Corporation", "Latvenergo", LVM, "Lattelecom", "SEB banku", LMT, "Grindeku", "Siemens", "Nordea banku" un "Coca-Cola HBC Latvia".

"TNS" norāda, ka aptaujā iekļauti "Top50" lielākie uzņēmumi pēc darbinieku skaita un apgrozījuma no dažādām nozarēm, kā arī tie uzņēmumi, kurus spontāni nosauca paši pētījuma dalībnieki kā pievilcīgākos darba devējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!