Foto: DELFI

Ceturtdien 5. novembrī Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieņēmis lēmumu par LSEZ SIA "Kolumbija Ltd" saimnieciskās darbības apturēšanu, informē "Lursoft" Klienu portfelis.

Zivju pārstrādes uzņēmumam š.g. oktobra beigās bija reģistrēts 387,18 tūkstošu eiro liels nodokļu parāds, tāpat arī tam VID piemērojis divus nodrošinājumus, liedzot reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot, grozīt, kā arī atsavināt un pārreģistrēt kapitāldaļas. Jāpiebilst, ka šobrīd "Kolumbija Ltd" reģistrētas deviņas aktuālas komercķīlas. Jaunākā no tām reģistrēta 2014. gadā.

Pirms desmit gadiem noraidīts "Kolumbija Ltd" maksātnespējas pieteikums, savukārt 2018. gadā uzņēmumam ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas divus mēnešus vēlāk izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likuma 42. panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums.

LSEZ SIA "Kolumbija Ltd" reģistrēta 2001. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,13 miljoni eiro. Zivju pārstrādes uzņēmumam reģistrēti trīs kapitāldaļu turētāji, kuriem uzņēmuma daļas pieder vienādās daļās, tie ir Igors Krupņiks, Vadims Prokofjevs un Kiprā reģistrētais "Nirtolex Limited". Jānorāda, ka jau kopš š.g. jūnija sākuma "Kolumbija Ltd" nav reģistrētas aktuālas amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!