Foto: DELFI
Investīciju uzņēmums "Mid Europa Partners" ir noslēdzis sarunas par līguma parakstīšanu ar "MCI Group", kā arī "UAB Pigu" un "Hobby Hall Group OÜ" dibinātājiem, lai apvienotu "Pigu" un "Hobby Hall Group". Apvienošanās rezultātā tiks attīstīta e-komercijas un tiešsaistes tirgus platforma, kas darbosies Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Somijā.

"Mid Europa" kopā ar "MCI" kļūs par jaunās grupas lielāko akcionāru, savukārt divi "Pigu" un "Hobby Hall Group" uzņēmumu dibinātāji saglabās ievērojamas daļas apvienotajā grupā. "Pigu" grupas izpilddirektors un līdzdibinātājs Daiņus Ļuļis (Dainius Liulys) darbosies apvienotās grupas izpilddirektora amatā. Paredzēts, ka darījums, uz kuru attiecas konkurences iestāžu apstiprinājuma saņemšana, tiks pabeigts 2021. gada otrajā ceturksnī.

Tiek lēsts, ka jaunizveidotā grupa būs e-komercijas līderis reģionā, tajā iekļautas šādas mājaslapas: "pigu.lt", "kaup24.ee", "hansapost.ee", "220.lv", "xnet.lv" un "hobbyhall.fi".

"MCI" vecākais partneris Macejs Kovaļskis (Maciej Kowalski) norāda, ka šī ir uzņēmuma pirmā investīcija Baltijas valstīs. "Mēs Baltijas valstu tirgu uztveram kā vienu no interesantākajiem reģioniem investīciju jomā Centrāleiropā un Austrumeiropā," teic Kovaļskis. Savukārt "Mid Europa" partneris Kerims Turkmens (Kerim Turkmen) norāda, ka "Pigu" un "Hobby Hall Group" iegāde apliecina, ka investīciju uzņēmums turpinās koncentrēties uz e-komercijas līderiem Centrāleiropā un Austrumeiropā.

Ļuļis vērtē, ka "Pigu" un "Hobby Hall Group" apvienošana radīs patiesu reģionālo līderi un dos iespēju paātrināt e-komercijas izaugsmi Baltijā un Somijā. "Paredzam izmantot kopīgo tehnoloģisko infrastruktūru, kā arī ievērojami paplašināt preču sortimentu un tehnoloģiju infrastruktūras attīstību," teic Ļuļis. "Kopīga grupas izveidošana palīdzēs turpināt attīstīt un veicināt reģiona e-komercijas konkurētspēju, kā arī pavērs jaunas iespējas mūsu klientiem, darbiniekiem un sadarbības partneriem," tā "Xnet.lv" vadītājs Edgars Ejubs.

"Pigu grupai" pieder tiešsaistes veikals "220.lv" Latvijā, "Pigu.lt" Lietuvā un "Kaup24.ee" Igaunijā. Grupa nodrošina darba vietas aptuveni 350 darbiniekiem, gan birojos, gan noliktavās. Kopš 2015. gada "Pigu grupu" pārvalda viena no lielākajām privātkapitāla investīciju sabiedrībām Centrāleiropā un Austrumeiropā "MCI".

SIA "Pigu Latvia" dibināta 2005. gadā, tā pieder lietuviešu "UAB Pigu". 2019. gadā uzņēmums apgrozījis 25,48 miljonus eiro un strādājis ar zaudējumiem 990,10 tūkstošu apmērā, liecina "Crediweb.lv" dati. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir poļi Tomašs Čehovics (Tomasz Czechowicz), Eva Ogričaka (Ewa Ogryczak), Tomašs Danis (Tomasz Danis) un Macejs Kovaļskis, liecina Uzņēmumu reģistra dati.

SIA "HH Invest", kas strādā ar internetveikalu "Xnet.lv", dibināta 2019. gadā. Tās īpašnieks ir Igaunijas uzņēmums "Hobby Hall Group OU", liecina "Crediweb.lv" dati. Uzņēmums nav iesniedzis pārskatus par 2019. vai 2020. gadu. "HH Invest" patiesie labuma guvēji ir igauņi Urmass Turks (Urmas Turk) un Tāvi Rajurs (Taavi Rajur), liecina Uzņēmumu reģistra datu bāze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!