Foto: Publicitātes foto

Studējot Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas tehnoloģijas fakultātes doktorantūrā un veicot pētījumus, Ilzei Kalniņai radās ideja Latvijā attīstīt salīdzinoši jaunu ogu, augļu un dārzeņu apstrādes tehnoloģiju, un šie centieni rezultējušies uzņēmuma "NutriBoom" izveidē.

"Savu pētījumu tolaik sāku ar tēmu par produktu īpašībām un par to, kā cilvēki uztver un sajūt garšas un krāsas, ar kādām maņām tās vērtē – tas viss īstenībā ir ļoti kompleksi," saka uzņēmuma dibinātāja. "Šķita interesanti izpētīt našķus, jo tos ikdienā lietoju gan pati, gan bērni – gan veselīgus, gan ne tik veselīgus, tādēļ centos izprast, kā to neveselīgo pārvērst veselīgā, pētīju tehnoloģijas," viņa stāsta.

Kaltē sasaldējot

Rezultātā, veicot pētījumus uzkodu, kā arī pārstrādātu augļu un dārzeņu segmentā, Ilzei Kalniņai radās ideja Latvijā attīstīt salīdzinoši jaunu pārtikas apstrādes tehnoloģiju - liofilizācijas tehnoloģiju (kaltēšana saldējot). Tā rezultātā 2019. gada nogalē dibināts uzņēmums un radīts zīmols un uzņēmums SIA "NutriBoom".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!