Foto: DELFI

Piektdien Zemkopības ministrijas (ZM) parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns tiksies ar Eiropas Parlamenta (EP) Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas deputāti Elizabeti Kēstingeri, lai pārrunātu aktualitātes lauksaimniecībā un tās attīstības perspektīvas, informēja ZM.

Tikšanās laikā ZM parlamentārais sekretārs iepazīstinās EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas deputāti ar situāciju Latvijas lauksaimniecībā, uzsverot, ka Latvijas prioritāte ir taisnīga Eiropas Savienības (ES) Kopējā lauksaimniecības politika, tostarp tiešie maksājumi lauksaimniekiem ES nākamajā plānošanas periodā no 2014. līdz 2020. gadam. Pēc šīs tikšanās Zemkopības ministrijā tiks rīkots preses brīfings, kurā amatpersonas informēs plašsaziņu līdzekļu pārstāvjus par tikšanās laikā pārrunāto.

Tāpat EP deputātes darba vizītes Latvijā ietvaros ZM parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns un EP Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas deputāte Elizabete Kēstingere apmeklēs bioloģisko zemnieku saimniecību "Meždruvas – 1", kas nodarbojas ar šķirnes kazu audzēšanu un lauku tūrismu Garkalnes novadā, augļkopības saimniecību "Pīlādži" Siguldas novadā, kā arī zemnieku saimniecību "Bajāri" Līgatnes novadā.

Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas deputāte Elizabete Kēstingere ir EP viedokļa gatavotāja par Eiropas Komisijas (EK) izstrādāto priekšlikumu Lauku attīstības regulas projektam. Zemkopības ministrija turpina aicināt un organizēt EP deputātu vizītes Latvijā, lai klātienē stāstītu un iepazīstinātu par Latvijas situāciju, lai pamatotu lauku attīstības politikas finansējuma un tiešo maksājumu izlīdzināšanas nepieciešamību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!