Foto: Publicitātes foto

No šā gada 1. augusta privātais pasažieru pārvadātājs SIA "Latvijas Sabiedriskais Autobuss" (LSA) uzsāk pakalpojuma sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļās – "Pierīga" un "Kuldīga-Saldus" ar 72 jauniem autobusiem.

Iegūstot tiesības uz 10 gadiem nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu vietējas nozīmes reģionālajos maršrutos Valsts SIA "Autotransporta direkcija" (ATD) rīkotajā konkursā līdz 2030. gadam, uzņēmums ir mainījis nosaukumu un vizuālo identitāti. Latvijas pasažieru pārvadājumu tirgū uzņēmums turpmāk strādās ar nosaukumu "Latvijas Sabiedriskais Autobuss" (iepriekš "Sabiedriskais autobuss") visos reģionos – Ādažos, Alūksnē, Balvos, Saldus, Kuldīgas, Mārupes, Jaunmārupes, Baložu, Jelgavas reģionālajos un starppilsētu maršrutos.

Autobusu krāsojums karmīnsarkanā un baltā krāsā radīts ar mērķi veidot nacionāla pārvadātāja tēlu.

Kopumā uzņēmums autobusu parku ir papildinājis ar 31 lielas ietilpības "VDL Futura" autobusu un 21 mazas ietilpības "VDL MIDEURO" uz "Mercedes Benz Sprinter" bāzes būvētu mikroautobusu, kas ražoti Nīderlandē. Rīgas kreisā krasta, Kuldīgas – Saldus vietējas nozīmes maršrutos kursēs deviņi "K-BUS E-SOLAR CITY" elektroautobusi un 11 vidējas ietilpības "K-BUS TOURIST 716" autobusi – ražoti Slovēnijā.

"Esam pirmie Latvijā, kuri lielas un vidējas ietilpības transportlīdzekļos nodrošinās gaisa dezinficēšanas sistēmu. Proti, autobusi ir aprīkoti ar gaisa jonizatoru, kas iznīcina jebkuras baktērijas, tostarp arī Covid-19, kas šobrīd ir vitāli svarīgi, lai ierobežotu vīrusa izplatību un inficēšanās risku, padarot sabiedrisko transporta vidi drošu", informē SIA "Latvijas Sabiedriskais Autobuss" valdes locekle Dace Aizupiete.

Jonizators ir uz īpašu elektroizlādes metodi balstīts gaisa attīrītājs, kuru dēvē arī par gaisa vitamīnu ražotāju. Jonizators uzlādē gaisa daļiņas negatīvi un uzlabo gaisa kvalitāti.

Autobusi ir aprīkoti ar audio un vizuālās informācijas sistēmu, informācija par maršrutu un pieturām tiks pārraidīta monitoros un atskaņota audiāli. Sēdvietas ir aprīkotas ar drošības jostām, individuālo apgaismojumu, sēdvietas ir numurētas un Braila rakstā, lai pasažieriem ar redzes invaliditāti atvieglotu sēdvietu atrašanu. 97% autobusi ir pielāgoti personām ar kustību traucējumiem. Pasažieriem ar dzirdes invaliditāti būs pieejama audio dzirdes cilpa, kas atskaņos nākamo pieturu skaļāk.

Pasažieriem būs pieejami bezskaidras naudas norēķini un bezmaksas WI-FI. Autobusos ir uzstādīta elektroniskā kontroles ierīce (GPS) un videonovērošana, kas fiksē biļešu tirdzniecības zonu. Visi transportlīdzekļi ir aprīkoti ar alkohola pārbaudes sistēmu, kā arī autobusi ir aprīkoti ar ventilācijas un apkures sistēmas iekārtām, lai transportlīdzekļa salonā nodrošinātu gaisa temperatūru robežās no +16 C līdz +24C atbilstoši sezonai.

Bez regulārajiem pasažieru pārvadājumiem uzņēmums nodrošina arī skolēnu pārvadājumus un piedāvā transporta nomu tūrisma vai kolektīviem braucieniem. Uzņēmums "Latvijas Sabiedriskais Autobuss" ietilpst "B-Bus" uzņēmumu grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!