Foto: Pixabay

Grandiozi lielais rezervēto elektroenerģijas jaudu apjoms, veiklie darboņi un plānotās licences maksas – intervijā portālam "Delfi Bizness" Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks enerģētikas jautājumos Edijs Šaicāns atklāj, kā tiks sakārtota jauno enerģētikas projektu jaudu rezervēšanas sistēma. Viņš arī stāsta, cik droši varam justies gaidāmajā apkures sezonā, ņemot vērā Paldisku sašķidrinātās gāzes termināļa projekta gaitu, un cik liela ir attīstītāju interese par iespēju būvēt vēja parkus pie Latvijas krastiem.

Šaicāns atzīst, ka rezervētās jaudas tik tiešām ir grandiozas un liela daļa no tām iet veiksmīgi uz priekšu. "Veicam jaudu rezervēšanas sistēmas sakārtošanu, sākām to darīt jau pirms kāda laika. Jau apstiprinājām Ministru kabinetā, ka uz ministriju pēc jaudu ieviešanas atļaujas var nākt tikai tad, kad ir veikts nepieciešamais ietekmes uz vidi novērtējums (IVN) vai ir tehniskie noteikumi. Tāpat ir jāmaksā drošības nauda par atļaujas izsniegšanu," teic Šaicāns.

Turklāt ir samazināts termiņš no diviem gadiem līdz pusgadam, kad tiek prasīts atsūtīt apstiprinājumu, ka ir uzsāka būvniecība, būvprojektēšana. "Ja nesaņemam apstiprinājumu, jaudas atļaujas atceļam, jo ir veikli darboņi, kas jaudas tikai rezervē, un tad tās stāv neizmantotas," norāda Šaicāns.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!