Foto: PantherMedia/Scanpix
Joku dienā uzņēmumi apkopojuši kuriozas situācijas, kādās nonākuši kompāniju darbinieki un klienti. Apdrošināšanas kompānijas īpaši bieži saņem klientu zvanus un pieteikumus par amizantiem atgadījumiem, bet arī "Latvijas balzama" klienti mēdz nākt klajā ar visai īpatnējiem jautājumiem.

Apdrošināšanas sabiedrība "BTA Insurance Company" atklāj, ka kādā no spilgtākajiem kuriozajiem negadījumiem zirgi bija nolēmuši nogaršot "Toyota Land Cruiser" markas transportlīdzekli. Neparastais negadījums notika februārī, kad autoceļi tiek kaisīti ar sāli, un arī transportlīdzeklis bija nedaudz noklāts ar sāli. Transportlīdzekļa īpašnieks bija novietojis "iesālīto" spēkratu pie kaimiņa mājas, kuram piederēja savvaļas zirgi. Dzīvnieki sākuši transportlīdzekli laizīt un zirgi ar zobiem bija nodarījuši ievērojamu skādi transportlīdzekļa virsbūvei 2 650 eiro apmērā, ko BTA klientam atlīdzināja.

Savukārt kādam citam auto bojājumus bija radījusi, iespējams, kāda dāma. Proti, sākotnēji klients ziņoja par nozagtiem transportlīdzekļa sānskatu spoguļiem. Savukārt, kad BTA eksperti apskatīja transportlīdzekli, izrādījās, ka uz transportlīdzekļa ir uzskrāpēta sirds. Klients gan detalizētāk nepaskaidroja, kā tas varēja gadīties, bet noteikti pats aptvēra, kura daiļā dzimuma pārstāve būtu varējusi to izdarīt, uzskata BTA.

Lielākā Latvijas apdrošinātāja "Balta" apdrošināšanas atlīdzību zvanu centra vadītāja Maija Cvetkova atminas gadījumu, kad kādam klientam esot salūzusi vanna, jo "klients paslīdējis un kritis, vanna salūzusi no trieciena", citam "tualetē griesti nokrita no mitruma". Kā izrādās, arī vienkāršas ikdienas situācijās var gadīties sabojāt kādu mantu, piemēram, kāds klients kritis un "paķēris līdzi portatīvo datoru".

Atlīdzību centra vadītāja stāsta, ka dažkārt pat zādzību gadījumi mēdz izbrīnīt. Garnadži uzlauž mājas durvis vai izsit stiklu, taču "nomedī" un līdzi sev aiznes vien neatvērtas "Chanel Nr.19" smaržas, kafijas paciņas, vīna pudeles vai "Rafaello" kastītes. Kādam citam klientam "no dušas nāk ūdens ārā, kaimiņi nepareizi lieto kanalizāciju", "kaimiņi mūs nopludināja – tualetes telpā piekaramie griesti visi ar urīnu, viss tecēja caur lampiņu" vai "meža sesks caur skursteni iekļuva mājās, saskrāpēja sienas un sasmērēja tapetes ar sodrējiem, pie visa vēl tika sabojāti izbāzeņi".

Savukārt "Latvijas balzama" komunikācijas vadītāja Dana Hasana atzīst, ka klientu attiecību veidošana bieži sākas tieši ar telefona zvanu vai e - pastu, kas norādīts saziņai ar uzņēmumu. "Jautājumi, kurus saņemam, ir tik dažādi un nereti pat ļoti negaidīti, asprātīgi vai pārsteidzoši, jo katrs no mums taču ir individualitāte."

BTA klientu iesniegtie apdrošināšanas atlīdzību pieteikumi:

  • "Braucot pa šoseju, mašīnai labā pusē priekšpusē kā bulta no krūmiem izskrēja dzīvnieks (pēc kontūrām likās mežacūka). Izgāja cauri abiem labās puses riteņiem. Nejūtot lūzumus, aizbraucu līdz Jēkabpilij."
  • "… manu uzmanību piesaistīja kustība uz ceļa! Lapsa pārskrēja perpendikulāri pāri ceļam, bet zaķis panikā metās pret mašīnas starmešiem."
  • "Izbraucu no "Spice Home". Krustojumā pagriezu pa kreisi, salonā ieraudzīju zirnekli, uzbraucu uz zaļo zonu, notriecu ceļa zīmi (apstāties aizliegts)."
  • "Pa nakti biju atstājis automašīnu uz stāvēšanu uz … ielas. Pa to laiku no blakus mājas uzdzīves laikā tika mesti ārā trauki pa dzīvokļa logu, kā rezultātā tika bojāts priekšējais logs."
  • "Liecoties uz leju, lai celtu cementa maisu, tajā brīdī mans suns leca uz augšu un sabadījāmies ar galvām. Tā rezultātā guvu deguna lūzumu."
  • "Braucot no Tallinas un Rīgu, uz ceļa izskrēja stirna un metās zem riteņiem. Es bremzēju, bet viss notika pēkšņi un notriecu stirnu. Mašīna dabūja bojājumus."
  • "Pēc luksofora sāku braukt, pēc luksafora zaļa signala, un diemžēl mašina sāka slidot, medināju risināt problemu, bet nesanaca, mašina neklausījās."
  • "Laukos spēlējot futbolu, bija slidena zāļe, paslīdēja kāja un nokritu uz zemi. Kur bija paslēpies akmens. Tā es tiku pie laustas ribas, kreisās puses riba."
  • "Automašīna tika atstāta uz Cēsu ielas pie 13. nama. Pēc 20 min. atgriežoties pie auto, tika secināts, ka auto sabojāts. Uz priekšējām pasažieru durvīm redzams dubļains kurpes nospiedums."
  • "Mājās iespiedu kreisās plaukstas durvis pirkstos."

Zvani "Baltas" kontaktu centrā:

  • Zvans uz kontaktu centru, tiek reģistrēta lieta par sistu brūci galvā:
    BALTA: Vai brūce gūta galvas matainajā daļā?
    Nu kā lai jums saka… agrāk, kādreiz tā bija mana matainā daļa!
  • Labdien! Te jums cilvēks zvana!
  • Labdien! Te nelaimīgi laimīgais zvana!
  • Balta: Vai Jums vēl ir kādi jautājumi?
    Jā, kur var saņemt laimi un mīlestību?
  • BALTA: Labdien! Vai Imanta kungs?
    Nu, kāds es kungs - vecs āzis!
  • BALTA: Personu atlīdzības Saiva, lūdzu!
    Nu, tā, man uz jūsu polises ir paslīdējusi un kritusi govs, salauzta kāja!
  • BALTA: Kur devāties pēc pirmās medicīniskās palīdzības?
    Nodošanas punktā!
  • Sakiet, vai par glupām galvas smadzenēm arī kaut ko var dabūt?
    BALTA: Kas noticis?
    Skapis uz galvas, galva sāp, reibst, viss dulls, domāju iet pie ārsta vai neiet...
    BALTA: Ja jūtaties slikti, pie ārsta jādodas neatkarīgi no tā, vai jums ir vai nav apdrošināšana.
    Bet izskatās, ka galvā lūzumus neredz, tad jau neko man nemaksās.
    BALTA: Bet iespējams, ka jums ir smadzeņu satricinājums, ja reibst galva? Par galvas smadzeņu satricinājumu pienākas atlīdzība.
    Bet jautājums ir tāds, vai tajā manā glupā galvā vispār ir smadzenes?
    BALTA: Pa telefonu diemžēl nevarēšu atbildēt uz šo jautājumu. Bet vai jums ir kāds pamats domāt, ka nav?
    (Smejas abi runātāji.)

"Latvijas balzama" klientu idejas un nedienas:

  • Pārbauda pudeles uz izturību: kādam no LB partneriem ir īpaša tradīcija – pārbaudīt pudeles izturību, metot kasti ar dzēriena pudelēm pret metāla virsmu no 30 cm augstuma. Kā skaidro uzņēmuma ražošanas direktors Ronalds Žarinovs, šis untums tiek ne tikai izpildīts, bet arī tiek godam izturēts – pudeles, metot no šāda augstuma, triecienu iztur un nesaplīst!
  • Gribu ūdeni no avota, kurā dzer ziemeļbrieži: vai iespējams izgatavot degvīnu, izmantojot avota ūdeni, no kura dzēruši ziemeļbrieži? Ražošanas direktors apliecina, ka šādas prasības patiešām ir iespējams īstenot, un šādi īpaši projekti pa laikam arī tiek realizēti. Kā piemēru viņš min degvīnu Elit by Stolicnaya Pristine Water Series Andean Edition, kura receptūrā izmantots ūdens no Andu kalniem, vai "Killer Queen Vodka" degvīna ražošanā izmantotais spirts ir septiņas reizes destilēts un degvīnam ir veikta četrkārtēja filtrācija.
  • Ar "Melno balzamu" izmazgā matus: kāda LB darbinieka Dānijā dzīvojošs paziņa dāvanā saņēmis "Rīgas Melno balzamu'' 0,3 l pudelē un ar to izmazgājis matus. Vārds "balzams'', protams, tiek lietots gan pārtikas, gan matu kopšanas līdzekļu industrijā, taču minētais gadījums apliecina, ka patērētāji ne vienmēr pievērš uzmanību produkta aprakstam.
  • Gribam bezalkoholisko degvīnu! Periodiski saņemam jautājumu, vai iespējams izgatavot bezalkoholisko degvīnu vai, piemēram, bezalkoholisko zemeņu liķieri? "Tādus priekšlikumus nav iespējams īstenot, jo degvīnu nav iespējams izgatavot bez spirta izmantošanas, kā arī liķierim ir sava receptūra un liķieris satur alkoholu. Liķieros cukura saturs ir sākot no 10%, bet alkohola saturu regulē katras valsts likumdošana," stāsta R. Žarinovs.
  • Vai 17 gadu vecs "Rīgas Melnais balzams" ir zaudējis savas ārstnieciskās spējas? Vai ar gadiem nezūd dzēriena kvalitāte un īpašības, dažkārt jautā patērētāji. Uz to uzņēmuma pārstāvji atbild, ka katram no dzērieniem ir savs derīguma termiņš, taču būtiski ir arī glabāšanas apstākļi. Runājot par ārstnieciskām spējām, varam apliecināt, ka "Rīgas Melnā balzama" pamatā ir izmantotas zālīšu nolējuma bioloģiski aktīvās īpašības.
  • Vai jums ir dzēriens veģetārietim? Savukārt kādam citam pircējam licies svarīgi noskaidrot, vai arī veģetārieši drīkst lietot "Rīgas šampanieti'', uz ko ražošanas direktors ne bez smaida atbild apstiprinoši, jo šī dzēriena ražošanas procesā netiek izmantota gaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!