Foto: LETA

Vidējais bezdarba ilgums Latgales reģionā bezdarbniekiem ir 15 mēneši, savukārt pārējā Latvijā šis rādītājs ir trīs reizes mazāks – pieci mēneši, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras apkopotā informācija.

Kā liecina dati šā gada oktobrī, teju puse (46%) bezdarbnieku Latgalē ir 50 un vairāk gadus veci.

Pārsvarā bezdarbniekiem ir zems izglītības līmenis (47%) vai arī profesionālā izglītība (43%). Teju trešdaļa (31%) Latgales bezdarbnieku ir bez darba trīs gadus un ilgāk, savukārt ceturtdaļa (25%) – bez darba ir vienu līdz trīs gadus.

Lielākā daļa (56%) Latgalē ir ilgstošie bezdarbnieki.

2017. gada oktobrī reģistrētais bezdarba līmenis valstī bija 6,6%, savukārt Latgales reģionā – 15,6%.

No Latgales reģiona 19 novadiem un divām pilsētām labāka darba tirgus situācija vērojama Vārkavas un Ilūkstes novados, kā arī Daugavpilī. Savukārt augstākais bezdarba līmenis ir Ciblas (23,7%), Zilupes (21,9%) un Viļānu novados (20,5%).

Latgalē, salīdzinot ar pārējiem reģioniem, ir lielāks īpatsvars bezdarbnieku, kuru pēdējā nodarbošanās bijusi pārdevēji veikalos, pārdevēju palīgi, biroju, viesnīcu un citu telpu apkopēji

Ja valstī vidēji ir pieci bezdarbnieki uz vienu aktuālo vakanci, tad Latgales reģionā tie jau ir vidēji 18 bezdarbnieki, liecina dati uz 31. oktobri.

Latgalē vislēnāk izdodas atrast namdarus, būvgaldniekus, smago kravas automobiļu ar piekabēm un autovilcienu vadītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!