Foto: PantherMedia/Scanpix
Šā gada martā dzīvokļu piedāvājums Rīgā kopumā, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, palielinājās par 6%, bet piedāvājumu skaits lielākajos Rīgas mikrorajonos palielinājies par 11%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.

Salīdzinot ar 2018.gada martu, dzīvokļu piedāvājums bija mazāks - kopējais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija mazāks par 15%, bet lielāko mikrorajonu dzīvokļu piedāvājums mazāks par 10%.

Apkopojot dzīvokļu piedāvājumu skaitu Rīgas mikrorajonos, "Arco Real Estate" speciālisti secinājuši, ka vislielākais piedāvājumu skaits martā bija Purvciemā. Savukārt vismazākais dzīvokļu piedāvājumu skaits bija Bolderājā.

Pagājušajā mēnesī lielākajā daļā Rīgas mikrorajonu dzīvokļu piedāvājumu skaits palielinājās. Visvairāk piedāvājumu skaits palielinājās Ziepniekkalnā - par 41%. Turpretī dzīvokļu piedāvājums visvairāk samazinājās Imantā - par 10%.

Analizējot piedāvājuma skaitu proporcionāli mikrorajona lielumam, proti, pēc iedzīvotāju skaita, vislielākais piedāvājums konstatēts Mežciemā un Āgenskalnā. Turpretī Teikā un Bolderājā piedāvājumu skaits proporcionāli bija vismazākais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!