Foto: F64

Šogad janvārī sērijveida dzīvokļu tirgū cenu lejupslīde ir apstājusies, un vidējā cena sērijveida dzīvokļiem bija 585 eiro par kvadrātmetru (aptuveni 410 lati). Tādējādi cenas janvāra mēnesī ir nedaudz paaugstinājušās – pieaugums ir 0,3%, liecina "Arco Real Estate" pārskats.

Neskatoties uz nelielajām pozitīvajām cenu svārstībām gadu mijā, sērijveida dzīvokļu cenas mikrorajonos vērtējamas kā stabilas. Nelielu cenu pieaugumu veicināja tas, ka piedāvājums ir zemāks kā parasti un ir mazāk lēto piedāvājumu. Visos lielākajos Rīgas mikrorajonos nedaudz dārgāki kļūst pieprasītākie dzīvokļi – galvenokārt vienistabas un arī divistabu dzīvokļi.

Vislielākais piedāvājumu skaits mikrorajonos janvārī bija Purvciemā, Pļavniekos, Ķengaragā un Āgenskalnā. Savukārt, vismazākais piedāvājumu skaits bija Bolderājā un Zolitūdē. Janvārī pārsvarā mikrorajonos piedāvājumu skaits ir pieaudzis. Vislielākais piedāvājuma pieaugums konstatēts Zolitūdē – par 17,8%. Mežciemā konstatēts lielākais piedāvājuma kritums – piedāvājums sarucis par 9,4%. Rīgas mikrorajonos populārākie dzīvokļi ir bijuši 1 istabu un 2 istabu dzīvokļi. Savukārt vismazākā interese ir par 4 istabu dzīvokļiem.

"Arco Real Estate" valdes loceklis Māris Laukalējs atzīst, ka sērijveida dzīvokļu tirgū jau otro mēnesi pēc kārtas ir cenu "atkusnis" – tās nedaudz pieaug.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!