Foto: LETA
AS "Rietumu banka" īpašumā esošā SIA "Arēna Rīga" pieņēmusi lēmumu samazināt pamatkapitālu par vienu miljonu latu, nosakot jauno "Arēnas Rīga" pamatkapitālu 11,4 miljonu latu apmērā, liecina paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

"Tas ir īpašnieku - "Rietumu bankas" - lēmums, un tas ir saistīts ar bankas finanšu uzskaiti. Samazinot pamatkapitālu, "Arēnai Rīga" vairs nav jāuztur bezskaidras naudas uzkrājumi, bet šis pamatkapitāla samazinājums nekādā veidā neietekmēs arēnas darbību, tā ir tikai grāmatvedības sakārtošana," sacīja "Arēnas Rīga" padomes loceklis Arnolds Babris.

Jautāts, kādi varētu būt "Arēnas Rīga" darbības rezultāti 2011.gadā, Babris sacīja, ka arēnas saimnieciskās darbības rezultāti pēdējos trīs gados bijuši samērā līdzīgi un stabili. "Zaudējumu, visticamāk, nebūs, bet arī peļņa nebūs pārāk liela," sacīja Babris.

Viņš piebilda, ka jāņem vērā tas, ka "Arēna Rīga" ir viena no retajām sporta būvēm, kas strādā bez dotācijām. "Tiesa, ja kāds Rīgā nolems celt vēl vienu arēnu, tad vai nu prasīsim dotācijas no pašvaldības vai valsts, vai arī pārtrauksim "Arēnas Rīga" darbību, jo divas arēnas Rīgā izdzīvot nevar," uzsver Babris.

Jau ziņots, ka "Arēna Rīga" 2010.gadu noslēgusi ar 97 598 latu zaudējumiem, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" dati.
2009.gadā "Arēna Rīga" strādāja ar 309 902 latu peļņu, kas bija par 30,7% mazāka nekā 2008.gadā, kad peļņa veidoja 447 045 latus.

2010.gadā par 1,3% audzis daudzfunkcionālās halles apgrozījums - no 2,35 miljoniem latu 2009.gadā līdz 2,38 miljoniem latu pērn.

2008.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 2,615 miljoni latu.

"Arēnas Rīga" kapitāldaļas pieder "Rietumu bankas" meitasuzņēmumam - Kiprā reģistrētajai "AR Entertainment Limited".

"Rietumu banka" ar "AR Entertainment Limited" starpniecību "Arēnu Rīga" iegādājās 2009.gada nogalē no Genādija Bondarika, kuram piederēja 60% "Arēnas Rīga" kapitāldaļu, viņa dzīvesbiedres Elēnas - 10%, kā arī firmas "Arena Invests" - 30%. Darījuma detaļas netiek atklātas.

"Arēna Rīga" tika uzbūvēta 2006.gadā, gatavojoties pasaules hokeja čempionātam. Ēkas kopējā platība ir 22 570 kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!