Foto: DELFI

Lai gan šobrīd pastāv būtiska Covid-19 ierobežojošo pasākumu ietekme uz SIA "Arēna Rīga" darbību, neeksistē pazīmes par darbības turpināšanas apdraudējumu, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa informācija, atsaucoties uz uzņēmuma sniegtajām ziņām.

"2020.gads uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē ir bijis viens no neprognozējamākajiem, ar neplānotu darbības apstādināšanu un neskaidrību par tās atsākšanu. Apgrozījuma kritums ir ievērojams, un tā pamatā ir augstākminētā darbības apturēšana, apmeklētāju skaita ierobežošana un pilnīga aizliegšana saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem. Neskatoties uz to, uzņēmumam izdevās 2020.gada rudenī atsākt darbu samazinātā apjomā, nodrošinot hokeja kluba "Dinamo Rīga" mājas spēļu norisi, kā arī veicot izdevumu optimizāciju," teikts SIA "Arēna Rīga" vadības ziņojumā.

2019. gadā SIA "Arēna Rīga" apgrozīja 5,14 milj. eiro, bet pērn tā apgrozījums saruka par 60,92%, samazinoties līdz 2 milj. eiro. Pēc tam, kad 2019. gadā strādāts ar 668,80 tūkst. eiro peļņu, aizvadītais gads noslēgts ar 1,15 milj. eiro zaudējumiem. "Lursoft" Multi atskaites dati rāda, ka iepriekš ar zaudējumiem SIA "Arēna Rīga" strādājusi vien 2010., 2006. un 2005.gadā. 2021.gadu SIA "Arēna Rīga" plāno pabeigt ar peļņu, kuras apmērs pārskata sastādīšanas brīdī ir grūti prognozējams.

"Covid-19 vakcīnu izstrāde un vakcinācijas process ļauj cerēt, ka situācija stabilizēsies tuvāko 6 mēnešu laikā, vienlaikus uzņēmums 2021.gadā neplāno atsākt darbību pilnā apjomā, jo paredz, ka pasākumu atsākšanās notiks ar atsevišķu ierobežojumu saglabāšanu," norāda SIA "Arēna Rīga". Kā būtiskākos 2021.gada pasākumus uzņēmums izceļ Pasaules čempionātu hokejā, Olimpiskās kvalifikācijas turnīru hokejā Latvijas nacionālajai vīriešu hokeja izlasei, U19 Pasaules čempionātu basketbolā vīriešiem, kā arī joprojām viens no svarīgākajiem pasākumu rīkotājiem ir hokeja klubs "Dinamo Rīga".

2020.gadā SIA "Arēna Rīga" nodarbināja 32 darbiniekus un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 788,10 tūkst. eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Juris Savickis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!