Foto: F64
Arī februārī nedaudz pieaudzis kavēto kredīta maksājumu īpatsvars banku kopējā kredītportfelī, sasniedzot 28,8%, liecina Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apkopotā informācija.

Februāra beigās bez maksājumu kavējuma bija 71,2% no banku izsniegtajiem kredītiem (janvāra beigās – 72,1%; decembra beigās – 74,5%).

Februārī par 1,1% palielinājās tādu kredītu apmērs, kuriem maksājumu kavējums pārsniedz 90 dienas, un to īpatsvars banku kredītportfelī februāra beigās sasniedza 17,7% (janvāra beigās – 17,4%).

Kredītu ar maksājumu kavējumu virs 90 dienām lielākais īpatsvars bija rezidentu uzņēmumiem operācijām ar nekustamo īpašumu izsniegtajiem kredītiem (29%) un rezidentu mājsaimniecībām izsniegtajiem kredītiem mājokļa iegādei (28%).

Banku uzkrājumi nedrošajiem kredītiem februārī banku sektorā kopumā pieauga par 2,8% jeb 37,8 miljoniem latu (janvārī – par 2,3% jeb 31 miljonu latu), sasniedzot
1,4 miljardus latu jeb 9,1% no banku kopējā kredītportfeļa (janvāra beigās – 8,9%).

Līdz februāra beigām ar peļņu strādāja deviņas Latvijas bankas un viena ārvalstu bankas filiāle (tirgus daļa kopējos banku sektora aktīvos – 24,8%), kopā nopelnot
1,5 miljonus latu, tomēr banku sektora kopējie zaudējumi februāra beigās sasniedza
59,3 miljonus latu – galvenokārt dēļ izdevumu uzkrājumiem nedrošiem kredītiem.

Banku sektora gūtā peļņa pirms uzkrājumiem un nodokļiem februāra beigās sasniedza 14,6 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!