Foto: AFP/Scanpix

Uzņēmums "Fererro" ir atsaucis no tirdzniecības visus Beļģijas, Arlonas fabrikā no 2021. gada 15. oktobra līdz 2022. gada 10. janvārim ražotos "Kinder" zīmola šokolādes izstrādājumus, tostarp bērnu iemīļotus produktus "Kinder surprise" šokolādes olas ar rotaļlietām, jo pastāv risks, ka tie varētu būt piesārņoti ar salmonellas baktērijām, ziņo Pārtikas un veterinārais dienests (PVD)

Ar salmonelozi Lielbritānijā saslimuši aptuveni 63 cilvēki, galvenokārt gados jauni bērni. Tāpat saslimšanas gadījumi fiksēti arī citās Eiropas valstīs, tai skaitā Īrijā, Francijā, Vācijā, Zviedrijā un Nīderlandē, iepriekš vēstīja "Delfi Bizness". Tāpēc, piemēram, Itālijas šokolādes ražošanas uzņēmums "Ferrero" Lielbritānijā jau atsaucis šokolādes olas "Kinder Surprise"

PVD ziņo, ka iespējami piesārņotos produktus Polijas izplatītājs ir piegādājis arī uzņēmumiem Latvijā, tāpēc dienests ir pieprasījis, bet pagaidām nav saņēmis informāciju no Polijas pārtikas apriti uzraugošā dienesta par konkrētiem produktu nosaukumiem, partijām un uzņēmumiem, kuri tās saņēmuši.

Vienlaikus tas ir jau sācis pārbaudes Latvijas pārtikas izplatīšanas uzņēmumos, kā arī sazinājies ar lielākajiem Latvijas pārtikas tirdzniecības tīkliem, lai pārliecinātos, ka tajos tirdzniecībā nav pieejami Beļģijas fabrikā ražotie "Kinder" zīmola produkti.

PVD aicina patērētājus pirms "Kinder" zīmola produktu iegādes, pārbaudīt preces marķējumā, kurā valstī tas ražots un neiegādāties gadījumā, ja produkts ražots Beļģijā. Ja cilvēks jau ir iegādājies Beļģijā ražotus "Ferrero" "Kinder" zīmola produktus, viņš aicināts atgriezt tos atpakaļ tirgotājam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!