Foto: Publicitātes foto

Sakarā ar aviosabiedrības "Lufthansa" stjuartu streiku šodien, 9.novembrī, atcelts reiss Frankfurte-Rīga ar ielidošanas laiku pulksten 13:05 un otrdien, 10.novembrī, reiss Frankfurte-Rīga ar ielidošanas laiku pulksten 00:20, liecina informācija starptautiskās lidostas "Rīga" mājaslapā.

Tāpat šodien ir atcelti divi reisi Rīga-Frankfurte ar izlidošanas laiku no Rīgas pulksten 6:30 un 14.

Ņemot vērā, ka streiks norisināsies līdz 13. novembrim, lidojumu sarakstā iespējamas izmaiņas. Pasažieri tiek aicināti sekot līdzi informācijai lidostas "Rīga" mājaslapā, zvanot pa uzziņu tālruni 1817 vai vērsties aviokompānijā.

Lidojumus starp Rīgu un Frankfurti veic Latvijas aviosabiedrība "airBaltic". Šodien paredzēts reiss uz Frankfurti ar izlidošanas laiku pulksten 12:10, kā arī reiss no Frankfurtes ar ielidošanas laiku Rīgā pulksten 18:00.

Jau rakstīts, ka Vācijas lidmašīnu stjuartu arodbiedrība UFO ceturtdienas, 5. novembra, vakarā noraidīja pēdējo no lidsabiedrības "Lufthansa" piedāvājumiem pensiju jautājumā un paziņoja, ka piektdien sāks nedēļu ilgu streiku.

Arodbiedrība turpmākās septiņas dienas iecerējusi streikot dažādās Vācijas lidostās.

Trešdien lidsabiedrība izteica trīs alternatīvus piedāvājumus, kurus visus UFO līdz ceturtdienas vakaram noraidīja, ziņoja žurnāls "Focus".

Arodbiedrība pieprasa, lai "Lufthansa" nesamazinātu savu ieguldījumu darbinieku pensiju fondos, un deva lidsabiedrībai laiku līdz ceturtdienai, lai tā pieņemtu arodbiedrības prasības.

Lai gan konflikts starp "Lufthansa" un UFO briedis jau divus gadus, šī ir pirmā reize, kad tas izvērties streikā.

"Lufthansa" cenšas samazināt izdevumus, sastopoties ar konkurenci, kuru rada tādas zemo cenu lidsabiedrības kā "Ryanair" un "Easyjet", taču tas novedis pie konfliktiem ar personālu.

Kopš pagājušā gada aprīļa lidsabiedrības piloti streikojuši jau 13 reizes, taču pēdējais streiks tika atsaukts, jo tiesa atzina, ka tas ir nelikumīgs.

Stjuartu domstarpības ar lidsabiedrības vadību ir atsevišķs jautājums un netiek saistīts ar pilotu streikiem.

"Lufthansa" vēsta, ka streiks neskars lidsabiedrības meitasuzņēmumus "Germanwings", "Eurowings", "Air Dolomiti", "Austrian Airlines", "Brussels Airlines", "Lufthansa CityLine" un "Swiss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!