Foto: LETA

Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀILP) vadītāja amatā iecelts bijušais AS "SEB bankas" ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Kā viena no galvenajām darbības prioritātēm jaunajam ĀIPL vadītājam būs turpināt dialogu ar valdību par investoriem aktuāliem jautājumiem, piemēram, ekonomisko un finanšu noziegumu apkarošanu, augstākās izglītības kvalitātes uzlabošanu, kā arī darba spēka pieejamību.

Šie jautājumi tiks pārrunāti ikgadējā valdības un investoru augsta līmeņa sanāksmes laikā, kas šogad notiks maija beigās.

Panke atzina, ka pievienošanās ĀIPL ir liels izaicinājums. "Izmantošu visu savu pieredzi valsts pārvaldes sektorā un uzņēmējdarbībā, lai sniegtu savu ieguldījumu ĀIPL mērķu sasniegšanā - caurredzamas, konkurētspējīgas un biznesam atvērtas ekonomiskās vides pilnveidošanā Latvijā," pauda jaunieceltais ĀIPL vadītājs.

Līdz šim Panke uzkrājis pieredzi, strādājot par Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JV) preses sekretāru no 2011.gada līdz 2014.gadam. Kopš 2014.gada viņš strādāja "SEB bankas" komunikācijas komandā, un no 2017.gada darbojies Zviedrijas Tirdzniecības palātas Latvijā valdes locekļa amatā.

Panke ir absolvējis Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti, iegūstot maģistra grādu, kā arī Vidzemes augstskolu ar bakalaura grādu politoloģijā.

Līdzšinējā ĀIPL izpilddirektore Marta Jaksona šī gada februārī uzsāka darbu Kontroles dienestā kā vadītājas vietniece.

ĀIPL ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu uzņēmumi Latvijā, kā arī ārvalstu tirdzniecības kameras, Rīgas Ekonomikas augstskola un Francijas ārējās tirdzniecības padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!