Foto: LETA
Ik gadu uz Rīgu mācību nolūkos brauc tūkstošiem studentu ne tikai no reģioniem, bet arī ārvalstīm. Lai gan Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) datu par to, cik ārzemju studentu jaunajā mācību gadā galvaspilsētā studē, vēl nav, iepriekšējo gadu tendences liecina, ka studentu skaits ar katru gadu palielinās. Portāls "Delfi" aptaujāja nekustamo īpašumu ekspertus, lai noskaidrotu, kāda ir šo studentu ietekme uz īres tirgu Rīgā.

IZM statistika par Latvijā studējošo skaitu liecina, ka ārvalstu studentu skaits Latvijas augstskolās ar katru gadu palielinās. Salīdzinot Rīgas augstskolu un koledžu ārvalstu studentu (mobilie studenti) skaitu pa gadiem, redzams, ka atšķirība ir ievērojama – 2017. gadā mācību iestādi Rīgā izvēlējās 3139 studenti, savukārt 2018. gadā – 7934 studenti.

Ārvalstu studenti 2018. gadā visvairāk bija iecienījuši Rīgas Stradiņa universitāti (2153 studenti), kam seko Rīgas Tehniskā universitāte (1390 studenti) un LU (541 students). Savukārt privāto augstskolu vidū visiecienītākā bija ISMA (1112 studenti), kam seko Biznesa augstskola "Turība" (762 studenti) un Transporta sakaru institūts (661 students). Šajā skaitā nav ietverti īslaicīgie ERASMUS studenti, jo tos atsevišķi pa augstskolām IZM statistika neizdala. Savukārt populārākās valstis, kuru studenti izvēlas iegūt augstāko izglītību Latvijā, ir Indija, Uzbekistāna un Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!