Foto: DELFI

AS "Diena" zaudējumi pērn sasnieguši 5 046 385 eiro, savukārt apgrozījums bijis 3 296 993 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Akciju sabiedrības iesniegtais finanšu pārskats par 2013.gadu liecina, ka AS "Diena" zaudējumi, salīdzinot ar 2012.gadu, samazinājušies par gandrīz 10%, savukārt apgrozījums sarucis par gandrīz 2%. 2012.gadā uzņēmuma zaudējumi bijuši 5 589 965 eiro, bet apgrozījums 3 354 112 eiro apmērā.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka zaudējumus lielākoties veido pārskata gadā atzītie aktīvu vērtības samazinājumi, kā arī zaudējumi no saimnieciskās darbības.
Uzņēmuma ieņēmumi veidojušies no finanšu IT/IS, grāmatvedības, personāla vadības un arhīva pakalpojumu sniegšanas meitasuzņēmumiem, kā arī no reklāmas pārdošanas ieņēmumiem.

Uzņēmuma galvenais mērķis, pārdodot savus aktīvus, ir attīstīt tos un veicināt koncerna un katra tajā ietilpstošā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

Pārskata periodu ar pozitīvu finanšu rezultātu noslēguši AS "Diena" meitasuzņēmumi SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas Māja". Savukārt ar negatīvu finanšu rezultātu periodu noslēgušas SIA "Dienas Mediji", SIA "Izdevniecība "Dienas bizness", SIA "RPD", SIA "Izdevniecība "Dienas Žurnāli", SIA "Dienas Grāmata" un SIA "Abonēšanas centrs Diena".

2014.gadā Uzņēmuma vadība turpināšot darbu pie koncerna uzņēmumu darbības efektivitātes celšanas un kapitāla atdeves palielināšanas.

AS "Diena" pārskata pielikumā norādīts, ka "2013.gada 31.decembrī uzņēmumam ir negatīvs pašu kapitāls 9 339 021 eiro (6 563 493 latu) apmērā un tā īstermiņa aktīvi pārsniedz īstermiņa saistības par 1 002 260 eiro (704 392 latiem). Šie apstākļi izraisa nenoteiktību, kas var radīt nozīmīgas šaubas par uzņēmuma darbības turpināšanos nākotnē, un tas var nebūt spējīgs realizēt savus aktīvus un izpildīt savas saistības, veicot normālu saimniecisko darbību".

Pārskatā pielikumā teikts, ka "uzņēmuma darbības turpināšana ir atkarīga no vadības spējas sekmīgi turpināt "Dienas koncernā ietilpstošo optimizācijas un pārvaldības procesu un sasniegt 2014.gada un nākamos gados plānotās naudas plūsmas rādītājus.

Uzņēmuma vadība ir pārliecināta, ka uzņēmums un "Dienas" koncerns ir spējīgs darboties ar pozitīvu naudas plūsmu, tāpēc šī finanšu pārskata sagatavošanā piemērots darbības turpināšanas princips."
Pielikumā paskaidrots, ka 2014.gada 31.martā ir saņemts uzņēmuma galējā dalībnieka SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" apliecinājums, ka tas sniegs finansiālu atbalstu, "ja tāds uzņēmumam un tā meitasuzņēmumiem būtu nepieciešams īstermiņa saistību pildīšanai."

Savukārt neatkarīgo revidentu ziņojumā vērsta uzmanība uz šo pārskatā norādīto faktu, akcentējot, ka "aprakstītie apstākļi norāda uz būtisku neskaidrību, kas var radīt nozīmīgas šaubas par uzņēmuma spēju turpināt darbību saskaņā ar darbības turpināšanas principu".

AS "Diena" valdes priekšsēdētājs Edgars Kots norādīja, ka šaubām par uzņēmuma pastāvēšanu un darbību neesot pamata. AS "Diena" ar perspektīvu skatoties uz jauniem tirgiem. Patlaban notiekot konsultācijas ar uzņēmuma īpašniekiem par tā tālāko darbību.

Uzņēmums sola tuvākajā laikā nākt klajā ar detalizētāku informāciju.

AS "Diena" reģistrēta 1992.gadā ar pamatkapitālu 85 372 eiro (60 000 latu). Tās valdes priekšsēdētājs ir Edgars Kots, valdi pārstāv Visvaldis Trokša un Andris Svaža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!